Vi knackar på hos Studio Taube

Vi knackar på hos nyöppnade Studio Taube här på Nääs Fabriker. Linda Taube öppnade sin skönhetssalong här på området vid årsskiftet och har nu börjat ta emot bokade kunder. Att ta steget att flytta verksamheten från Göteborgs innerstad ut till Tollered kändes som ödet berättar Linda i detta reportage.

Hur har resan sett ut från start fram tills nu?

Jag började som makeupartist 2008 och jobbade som frilansande på tv, reklam och bröllop men jag drömde om att ha en fast punkt där kunder även kunde komma till mig så tillsammans med en vän öppnade vi vår första salong i Guldheden. Då gjorde jag fler utbildningar som naglar och fransförlängning som alla skulle ha då. Men livet ändade sig och vi sålde. Efter en massa resande och inhyrd på salong så slog jag tillsammans med två vänner upp en jättestor studiobutik på Linnegatan. Det var butik, frisör och skönhetssalong och den hade jag i nästan 7 år. Jag utbildade mig som kosmetisk tatuerare och laserterapeut. Efter covid och lågkonjunktur med mycket slit i slutet så kände jag att jag vill närmare hem. Av en slump så tog jag kontakt med Nääs Fabriker och dom stod just då och planerade för en ny satsning, hälsans gång. Det kändes som ödet och jag bestämde mig för att hoppa på detta och öppna min egna lilla salong här. Vackrare miljö får man leta efter och jag känner mig så lugn så fort jag kommer hit.

Hur ser du på framtiden?

Jag är en person som aldrig riktigt står stilla och känner att jag ständigt måste utveckla mig. Jag ser ljust på framtiden även om vi just nu är i en tid som är tuff för många. Folk prioriterar inte behandlingar i samma mån som förut. Jag vill satsa mer på hälsa och välbefinnande, jag vill hjälpa folk.

Hur viktig är platsen som helhet i val av kontor och mötesplats?

Jag trodde att Göteborg var platsen man skulle vara på. Men jag måste säga att Nääs Fabriker ändå ligger rätt bra ändå och jag förstår nu när man tittar ut igenom fönstret att jag är nog på rätt plats. Det beror kanske vad man vill ha, jag älskar Göteborg men här blir jag lugn. Jag kommer sakna mina kollegor och att alltid ha någon att prata med men jag känner folk på området så det känns ändå bra, och mina kunder då så klart.

Vad händer och trendar i din bransch just nu?

Det är nog lite mer hälsa och välbefinnande. Skönhet i all ära och det är ju så kul att hjälpa någon att känna sig fin, men också kul att få folk att må bra. Jag kommer ha en spa-del i salongen där jag kommer starta upp bland annat Head spa. Det tror jag kommer bli super för eventuella hotellgäster också. Det är nytt, trendigt och folk är nyfikna på det. Ska bli kul att starta upp en av dom första i detta områd

 

Tack Linda för att du delade med dig!