Vi är noga med att vårda vårt kulturarv och gör hela tiden klimatsmarta val för att bidra till en bättre miljö. Vi engagerar oss i initiativ som främja mångfald, jämställdhet och inkludering bland våra anställda. Genom sponsring stödjer vi lokala idrottsföreningar och kulturevenemang som är viktiga och betydelsefulla.

MILJÖ

Vi på Nääs Fabriker är engagerade i att bedriva vår verksamhet för att erbjuda gäster, kunder och besökare en miljömässigt hållbar vistelse och upplevelse hos oss. Vi är noga med att vårda vårt kulturarv och gör hela tiden klimatsmarta val för att bidra till en bättre miljö. Vår hållbarhetspolicy är att sträva efter att minimera vår påverkan på miljön och samtidigt främja socialt ansvarstagande.

POSITIVA BIVERKNINGAR

En tredjedel av våra vilda trädgårdsmästare är hotade. Flera svenska arter av bin riskerar att försvinna. Forskare menar att det bland annat beror på klimatförändringar. Nääs Fabriker är stödföretag till Naturskyddsföreningens projekt Rädda Bina.

Hoppar du över städningen av ditt hotellrum när du bor hos oss skänker vi 50 kronor till Naturskyddsföreningens projekt ”Rädda Bina”. Titta gärna förbi våra bikupor när du hälsar på hos oss och varför inte köpa vår egen honung. Det är verkligen en god bieffekt.

SOCIALT ENGAGEMANG

På Nääs Fabriker arbetar vi aktivt med ge alla människor en möjlighet att komma in i arbetslivet. Som arbetsgivare främjar vi mångfald, jämställdhet och välkomnar medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tycker det är viktigt att bidra till ett inkluderande samhälle där alla ges möjlighet att växa.

SPONSRING

Träning och hälsa är en viktig del i ett välmående samhälle. Därför sponsrar vi föreningar och organisationer för att stötta deras engagemang i deras ungdoms- och vuxenverksamhet.

Några av våra sponsringsengagemang är Tollereds IF, Team Rynkeby Sverige och Sävehof IK.