Våren 2023 öppnade vi dörrarna till Pannhuset Kafé & Krog på Nääs Fabriker. Vi erbjuder våra gäster fika, lunch och god middag gjord på närproducerade kvalitetsråvaror. I en miljö som är svår att slå kan du dagtid njuta av de bästa bakverken tillverkade av våra konditorer, nymalet egenrostat kaffe, egentillverkad glass, en riktigt bra lunch och massor av andra saker som grillade mackor och härliga sallader. Till kvällen tänder vi eld i pannan och lagar mat över öppen eld, ibland direkt i kolen, och serverar vi bland annat öl från vårt brygger Bröd & Malt och annan dryck från när och ibland fjärran.

öppettider

Mån-tor 10.00-18.00
Fre-lör 10.00-22.30 (Krogmeny från 17.00)
Sön 10.00-17.00

Kvalitet, hantverk och känslan för det genuina är några av de viktigaste ledorden när det historiska arvet förs vidare och det gamla pannhuset lever vidare in i framtiden.

Pannhuset

KROGEN

Här hämtar våra passionerade kockar inspiration från världens alla hörn, använder de finaste ingredienserna och skapar varje rätt med omsorgsfull precision. Menyn är varierande från vecka till vecka och består av både kött- och fiskrätter samt mycket närodlade grönsaker. Dessa hämtas direkt från Gundagården som vi har ett tätt samarbete med. Härifrån handplockas varje vecka färska grödor direkt från jorden till krogen.

Följ Pannhuset på instagram för aktuella händelser @pannhusetkafekrog

Pannhuset Krog

maten

Med historien som grund och den svenska myllan som bas lagar vi mat som känns genuin och med elden som krydda. Vi odlar mycket av våra grönsaker själva på en åker några mil norr om Nääs Fabriker, och vi försöker ta så mycket som möjligt av övriga råvaror från närområdet. I en miljö som är svår att slå kan du dagtid njuta av de bästa bakverken tillverkade av våra konditorer, nymalet egenrostat kaffé, egentillverkad glass, en riktigt bra lunch och massor av andra saker som grillade mackor och härliga sallader.

Till kvällen tänder vi eld i pannan och lagar mat över öppen eld, ibland direkt i kolen, och serverar färsköl och annan dryck från när och ibland fjärran. Inte blir det sämre av att allt bröd kommer från vårt eget surdegsbageri BRÖD & MALT och som enbart är bakat på kulturspannmål och ekologiska råvaror.

DAGENS PAJ & SALLAD

Varje dag kan man även välja sallad med kyckling, räkor, vegansk biff eller någon av våra pajer.

Pajer att välja mellan är:
Ost och skinka
Broccoli och fetaost

BAKVERK FRÅN vårt KONDITORi

Mycket av kaféets bakverk är gjorda av våra duktiga konditorer.

BRÖD OCH BULLAR FRÅN BAGERI BRÖD & MALT

Varje dag serveras färskt surdegsbröd och bullar från vårt stenugnsbageri Bröd & Malt. Du kan köpa en god färdig fralla med olika fyllningar samt kardemumma- och kanelbullar. Vi serverar även brödet på vår salladsbuffé. Närproducerat och bakat på noga utvalda råvaror och spannmål samt överbliven malt från ölbryggningen i bryggeriet.

Välkommen till Pannhuset Kafé & Krog som serverar dagens lunch måndag-fredag kl 11.30-14.00 inkl sallad och bröd samt kaffe. Det går även bra att ta med som take away!

LUNCH VECKA 39

Måndag
Kalvfärsjärpe bakad i tomatsky med jasminris och fänkålssallad
Citrusbakad sejfilé med skaldjurssås, kokt potatis och saltrostade solrosfrön

Tisdag
Dragonbakt kycklinglårfilé med hasselbackspotatis och grönpepparsås
Pasta med svampsås, riven grana padana och ruccola

Onsdag
Gräddstuvad pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
Dagens fiskfångst, brynt smör med rödlök och hackat ägg, kokt potatis

Torsdag
Rödvinssauté på fläskytterfilé med svamp, dijon och timjan med jasminris
Havets wallenbergare med potatis- och palsternackskross, gröna ärtor och romkräm

Fredag
Lammkorv, potatismos med basilika och skysås med chèvre
Chilipasta linguini med räkor och kräftstjärtar, riven grana padano

pris 139:-

PANNHUSET KAFFEROSTERI

Mycket av det du kan köpa på Pannhuset producerar vi själva. Nu rostar vi även vårt egna kaffe som går att avnjutas på plats eller köpas med hem. Centralt placerad mitt i lokalen står kafferosten som förser oss med färskrostat kaffe varje dag.

Kaffebönorna vi säljer i påsar är mörkrostade med en blandning av Colombia och Brasilien, där jordnära undertoner möter den rika fylligheten. Med en antydan av nötighet, chokladnyanser och en touch av naturlig sötma.

Välkommen in och testa vår egna kaffeblandning.

Pannhuset Nääskaffe

rädda mat via appen karma

Visste du att vi finns med i appen Karma? Rädda mat och beställ alltifrån matlådor till fika. Du behöver ha ett konto på KARMA för att ta del av detta erbjudande.

Kontakta oss

Pannhuset Kafé & Krog

Tel: +46 (0)31-785 18 05
E-mail: info@pannhuset.se