Vi knackar på hos Ernst Forssell

Vi knackar på hos smyckesföretaget Ernst Forssell som sedan tre år tillbaka har sitt showroom hos oss. Här samsas välkända smyckesvarumärken med gnistrande vigsel- och förlovningsringar samt det egna varumärket Ernst Forssell Collectées där en alldeles egen design kan tas fram tillsammans med företagets guldsmed. Alexandra Ahlstedt är VD och tredje generationen i detta familjeföretag som grundades i Falkenberg år 1887. Etableringen på Nääs Fabriker blev företagets första utanför Hallands gränser och har lett till en tilltagen publik menar Alexandra. Här berättar hon om bland annat smyckestrenderna för säsongen, sin favoritplats på området och den träffande matchen mellan Nääs Fabriker och Ernst Forssell.

Hej Alexandra Ahlstedt, ni kombinerar showroom och butik här på Nääs Fabriker, hur gick tankarna kring konceptet när ni flyttade in?

Vi ville göra någon nytt och anpassat utifrån kunden. En upplevelse i samband med att man hittar sin drömring. Att i lugn och ro få botanisera och välja ut sin ring och få guidning i design och material – om det så är till bröllop, förlovning eller något annat. Vi valde att fokusera på tidsbokning från start vilket vi upplevt vara uppskattat av våra kunder. För tre år sedan var detta ganska unikt för vår bransch skulle jag säga, vi vågade testa och det visade sig vara helt rätt. Vårt koncept med det innovativa, moderna och en genuin historia matchar dessutom Nääs Fabriker som helhet.

Vad händer och trendar i smyckesbranschen just nu?

I ringbranschen ser vi som i övriga samhället tankar kring hållbarhet och det genuina. Material som silver och guld återvinns och blir till nya smycken men nytt är framför allt möjligheten till att välja en labbodlad diamant som är ett mer klimatsmart alternativ men med precis samma egenskaper och utseende som en naturlig diamant. En trend är också att diamanterna får ta plats. Att stenarna får vara lite större och ringskenorna lite nättare. Våren och sommaren är också tiden för frierier! Det är alltid lika roligt att få vara en del i hemlighetsmakeriet inför detta.

Vi är både stolta och glada över att ni valt just Nääs Fabriker, vad skulle du säga präglar oss som mötesplats samt arbetsplats?

Den unika kombinationen av modern design med trendkänsla blandat med en genuin historia och en härlig, välskött miljö. Detta tillsammans med härliga entreprenörer, kreatörer, gemenskap – och ett framåtdriv.

Vilken är din favoritplats hos oss?

En solig dag tar jag gärna min kaffe i de orangea solstolarna vid vattnet.

Om du får ge oss ”two stars and a wish”, vad skulle det då bli?

Att som hyresgäst även ha tillgång till konferensrummen är ett värdefullt plus, likaså att ha tillgång till denna härlig miljö. Bra luncher nära till hands får bli ”star” nummer två. Som ”wish” skulle jag säga att ännu fler aktörer fick upp ögonen för vilken bra marknadsplats Nääs Fabriker är – detta kommer skapa en positiv spiral för hela området i sig, både för oss befintliga aktörer och besökare.

Tack Alexandra!

Mer information om Ernst Forssell finns här