Vi knackar på hos Merrell

Vi knackar på hos vår hyresgäst Merrell som suttit hos oss sedan 2004. Adam Svensson och Peter Granbom delar med sig av deras resa och hur de ser på framtiden. Merrell står för en aktiv livsstil, att utomhuslivet är till för alla. Målet är att tillhandahålla väldesignade, noggrant testade produkter som håller hög hållbarhet och prestanda över lång tid.

Merrell grundades år 1981 i USA när två chefer för skidföretaget Rossignol, Clark Matis och John Schweizer, bestämde sig för att lansera ett nytt varumärke av vandringskängor. Sedan 1997 har företaget varit ett helägt dotterbolag till skoindustrijätten Wolverine World Wide. Idag, som den globala ledaren inom aktiva utomhusskor med Moab-vandringskängan och Jungle Moc, fokuserar Merrell på att kombinera prestanda, styling och komfort för att ge alla människor möjlighet att självsäkert utforska livet utomhus.

 

Hur har er resa sett ut från start fram tills nu?

– Oj, den började redan 1993 när märket introducerades på svenska marknaden som ett hiking och sandal-märke till nu då det säljs ca 300.000 par Merrell i Sverige via våra återförsäljare inom sport- och skofack samt e-handlare.

Hur ser ni på framtiden?

– Vi tror att fler har fått upp ögonen för utflykter, outdoor och vandring. Detta kommer att växa. Att göra dagsutflykter och uppleva är naturen är något som näst intill är gratis och som många uppskattar. Det är såklart extra kul för oss som säljer vandringsskor som passar perfekt till dessa utflykter.

 

Hur viktig är platsen som helhet i val av kontor och mötesplats?

– Nääs Fabriker var första valet redan 2004 när vi flyttade in och vi trivs väldigt bra. Sedan är det ju lagom avstånd till Landvetter när huvudmännen från USA och England kommer på besök samt in till Göteborg om så behövs.

Vad händer och trendar i er bransch just nu?

– Lätta, smidiga och sköna vandringsskor med bra egenskaper. De som rör på sig mycket har insett att de behöver skor som är mångsidiga och som har många användningsområden. Multi-funktionella skor.

TACK ADAM OCH PETER!

Nyfiken på Merrells sortiment? Kika in på deras hemsida eller följ med på Instagram