Här på Nääs Fabriker finns ett brett utbud av olika aktiviteter för dig som besöker oss. Några av dessa är bl.a. att gå historisk vandring via vår app, hyra utrustning för vattensporter som ex. kajak, SUP och trampbåt. Gå gärna någon av våra promenadslingor eller boka en härlig behandling hos våra aktörer som finns på området.

På sjön

kajak & trampbåt

På Nääs Fabriker har vi även egna kajaker och trampbåtar för uthyrning. Åldersgräns 15 år.
Vi kan verkligen rekommendera en tur på sjön på detta sätt, det är en väldigt härlig känsla och fint sätt att se den vackra miljön runt hotellet. För pris kontakta hotell@naasfabriker.se

 

(Obs! Kan ej förbokas.)

båtar

Vi har både båt med elmotor samt roddbåt för uthyrning under sommaren. Åldersgräns 15 år. För pris kontakta hotell@naasfabriker.se

(Obs! Kan ej förbokas.)

SUP

Vi har SUP-brädor för uthyrning i reception och under sommaren via vår orange food truck nere vid sjön. Flytväst och våtdräkt ingår i hyran. SUP (stand up paddle boarding) är en populär vattensport, delvis för att det passar de allra flesta då det är lätt att lära sig. Det är även roligt att utöva, socialt och bra träning!

(Obs! Kan ej förbokas.)

Uthyrning

All utrustning för våra vattensporter för kan bokas/hyras via vår hotellreception och under sommaren via vår orange food truck nere vid sjön. För frågor hör gärna av er till hotell@naasfabriker.se

Utomhus

Naturlekpats & motorikbana

För våra yngre besökare – en lekplats och motorikbana inbyggd i naturen. Lekplatsen ligger i anslutning till parkeringen, fråga gärna i receptionen så förklarar vi vägen.

Cykeltur

Låna våra cyklar helt kostnadsfritt och upptäck omgivningarna runt Nääs Fabriker. Vi tipsar gärna om trevliga rundor!

Boule

I anslutning till hotellets uteservering finns det möjlighet att spela boule på vår egna boulebana. Klot finns att låna i receptionen för dig som vill spela.

Historisk vandring med guide

Upplev den kulturhistoriska miljön kring en av landets första och främsta spinnerifabriker. Hela samhället Tollered är uppbyggt kring Nääs Fabriker som satte en dominerande prägel på byn. Fabriksbyggnader, bostäder, värdshus, butiker, sjukstuga, brandstation och kvarnar finns kvar än idag och är fyllda med nytt liv. Berättelserna tar upp fabrikens historia och livet i bruksorten och vi tittar in i en eller ett par byggnader. Fokus ligger på historien men ni får även kort info om nutiden och vad Nääs Fabriker och bruksorten har att erbjuda idag. Guidad tur varar ca 1 h.

Promenad & löpslingor runt Tollered

Omgivningen runt Nääs Fabriker är perfekt för en promenad eller löprunda. Här rör du dig genom härlig natur med vackra insjöar, skog, öppna ängar och passerar genom bruksorten Tollered med dess historiska byggnader. Vi har tagit fram tre rundor på distanserna 3 km, 5,4 km och 8 km som alla utgår från Nääs Fabriker. Reflexvästar och pannlampor finns till försäljning i receptionen för dig som önskar det.

Hämta hem rundorna i appen AllTrails som du laddar ner på App Store eller Google Play.

NÄÄS FABRIKERS APP

Upptäck Nääs Fabriker och vackra bruksorten Tollered på egen hand med vår app. Här finns texter och bilder om platsens historia och nutid. Välj mellan turerna Historisk vandring eller Upptäck Nääs Fabriker. Här hittar du även karta, barnquiz och info aktuella event.

Ladda ner appen Nääs Fabriker på App Store eller Google Play.

utflyktstips

Låt oss tipsa om allt du kan göra här i närheten av Nääs Fabriker! Nedan kan du läsa om alltifrån slottsvisning, golf, vandringsleder, lekplatser, äventyrsbad, kaféer och upptäcka fler utflyktsmål i Västsverige.

Inomhus

Unika butiker

Shopping på Nääs Fabriker är något speciellt. Här hittar du bland annat mode, inredning, presentartiklar, smycken och delikatesser i en vacker historisk miljö som du garanterat inte hittar någon annanstans.

Teamfabriken

Letar ni efter en kul aktivitet att göra med kollegorna? Eller ska kompisgänget träffas och vill hitta på något roligt ihop? Stora och små grupper välkomnas för att utmanas ihop i lag och lämnar som ett starkare team! Anläggningen består av egenhändigt gjorda uppdrag där varje enskilt uppdrag består av ett rum, en miljö, uppbyggd med teknik och rekvisita.

Shuffleboard

Utmana dina vänner eller kollegor i shuffleboard på golvbana eller bord. Tid förbokas i hotellreceptionen.

Flipperspel & bordtennis

Prova på att spela på vårt flipperspel eller spela bordtennis på plan 3. Dessa aktiviteter är kostnadsfria för dig som gäst på hotellet.

Tollereds biograf

Välkommen till Sveriges minsta biograf! Här visas kvalitetsfilm från hela världen, allt från drama och dokumentärer till musikfilmer, komedier och barn- och ungdomsfilm. Under sommaren arrangerar Tollereds Biograf, tillsammans med Lerums Kommun, kostnadsfria filmvisningar och workshops.

Välbefinnande

Massage, behandlingar &  osteopati

I Mellersta fabriken finner du Pure studio  och Wolfgang osteopati som erbjuder olika behandlingar. Passa på att unna dig en behandling för att göra din vistelse extra härlig hos oss.

Salong Nyans

Upptäck Salong Nyans, vår egen frisörsalong på området! Här kan du fräscha upp håret med en ny frisyr och vackra uppsättningar.

Gym

Passa på att köra ett härligt träningspass i vårt gym när du bor på hotellet. Gymmet ligger på källarplan i Mellersta Fabriken. Åk upp till våning 3 och följ skyltningen så hittar du rätt. Här finns både fria vikter, kettlebells samt ett antal maskiner inklusive trappmaskin.

Öppettider: måndag-söndag kl 05.30-22.00.