Låt oss tipsa om allt du kan göra här i närheten av Nääs Fabriker! Nedan kan du läsa om alltifrån slottsvisning, golf, vandringsleder, lekplatser, äventyrsbad, kaféer och upptäcka fler utflyktsmål i Västsverige.

Naturupplevelser hos Sjölyckan

Upplev tjusningen av att njuta av naturen från en kanot. I Tollered finns ett av Sveriges populäraste sjösystem med inte mindre än åtta sammankopplade sjöar, som är som gjorda för paddling. Upptäck vår nära granne Sjölyckan! Här finner du ett professionellt kanotcenter som erbjuder uthyrning av kanoter (kanadensare).

NÄÄS SLOTTSPARK OCH ÄNGLAGUNGORNA

Nääs Slott ligger några hundra meter från Nääs Fabriker, på andra sidan sjön Sävelången. Godset, som har anor från 1500-talet, köptes 1825 av Peter Wilhelm Berg, samme man som några år senare anlade Nääs Fabriker. Slottet är öppet för visning under sommarhalvåret. Landskapet runt slottet med bl. a. en engelsk park och vacker lövskog, inbjuder till promenader. Här finns stora fria ytor att springa på, magkittlande änglagungor och dragkamp.

ÖIJARED

På den natursköna halvön mellan sjöarna Mjörn och Sävelången ligger Öijared med en nära tusenårig historia. Här möts du av Sveriges största golfanläggning, vandringsleder och hagmarker. Kombinera golfrundan med övernattning och middag hos oss på Nääs Fabriker.

GOTALEDEN

Gotaleden är en vandringsled bestående av 9 etapper och bjuder på totalt 7 mil av naturskön och omväxlande vandring. Leden sträcker sig från Kungsportsplatsen i Göteborg till Lilla Torget i Alingsås. Leden är dubbelriktad och du kan lätt nå de olika etapperna från pendeltågsstationer längs sträckan. Gotaleden är en njutbar vandringsled där man kan fika, äta och bo bekvämt på flera ställen samt uppleva sevärdheter. Leden passerar några mindre orter men går framför allt i skog och natur. Utmed lederna finns enklare lägerplatser och vindskydd. Gotaleden är markerad med blå ledmarkering på träd eller stolpar.

KAFÉSTADEN ALINGSÅS

Alingsås är en riktigt mysig stad som är känd för sina många och mysiga kaféer, hela 25 stycken. Kafékulturen i Alingsås går tillbaka ända till mitten av 1700-talet. Då startade stadens son, Jonas Alströmer, sin textilmanufaktur. Ortens kvinnor fick anställning och hade inte längre tid att baka sitt eget bröd. Ur det sägs Alingsås unika kafékultur växa fram. Perfekt för en dagsutflykt!

Lekplatser och äventyrsbad

Spindelskogen

Ett stenkast från Nääs Fabriker ligger Floda. Här finns en lekplats som heter Spindelskogen där du, liten som stor kan gunga, åka rutschkana, gömma dig i en flugsvamp eller varför inte klättra upp i den jättestora spindeln och klättra i spindelnätet.

ÄVENTYRSBAD

Vattenpalatset i Lerum är nöjeshuset för hela familjen med upplevelser för stora och små. Du erbjuds gratis parkering samt goda kommunikationer med buss och lokaltåg.

NOLHAGAPARKEN

I Nolhagaparken i Alingsås finns en stor lekplats och också Nolhaga Djurpark, som är en djur- och fågelpark. Ta en promenad genom parken och hälsa på hos åsnorna, mufflonfåren, hästarna och alla dom andra djuren. I Nolhaga finns en av Sveriges nordligaste bokskogar, utsiktsplats och det vackra Nolhaga slott med park, koloniträdgårdar samt ett spännande urskogsområde “Kongo” där allt får växa i fred.Ur det sägs Alingsås unika kafékultur växa fram. Perfekt för en dagsutflykt!

Upptäck VidSävelången & Västsverige

Vad roligt att du besöker och vill upptäcka andra utflyktsmål runt Sävelången och i Västsverige. Här finns mycket att uppleva och vi kan garantera dig att det finns massor med spännande platser som du inte har besökt än. På Vastsverige.com kan du läsa mer om olika evenemang och andra tips på platser i närområdet.