Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Historisk vandring i bruksorten

Upplev den kulturhistoriska miljön kring en av landets första och främsta spinnerifabriker. Hela samhället Tollered är uppbyggt kring Nääs Fabriker som satte en dominerande prägel på byn. Fabriksbyggnader, bostäder, värdshus, butiker, sjukstuga, brandstation och kvarnar finns kvar än idag och är fyllda med nytt liv. Vi erbjuder både personligt guidade turer samt möjligheten att gå själv med vår egen app med texter och bilder om platsens historia och nutid.

Historisk vandring med guide

En promenad genom bruksortens centrala delar med berättelser om bostäderna och fabriksbyggnaderna. Berättelserna tar upp fabrikens historia och livet i bruksorten och vi tittar in i en eller ett par byggnader. Fokus ligger på historien men ni får även kort info om nutiden och vad Nääs Fabriker och bruksorten har att erbjuda idag. Vandringen varar ca 1 h.

Bokning
Välkommen att kontakta guide Markus Eriksson för mer information och bokning:
e-mail: info@bruksortsvandring.se
telefon: 070-724 46 20

Historisk vandring med Nääs Fabrikers app

Upptäck Nääs Fabriker och vackra bruksorten Tollered på egen hand med vår app. Här finns texter och bilder om platsens historia och nutid. Välj mellan turerna Historisk vandring eller Upptäck Nääs Fabriker.

Ladda ner appen gratis här
Appstore
Google play

Uppleva