Vandra längs Gotaleden, en naturskön vandringsled mellan Göteborg och Alingsås där vi är ett av stoppen längs vägen. Gå hela leden eller välj ut en särskild etapp i samband med ett besök hos oss.

Om Gotaleden

Gotaleden är en vandringsled bestående av 9 etapper och bjuder på totalt 7 mil av naturskön och omväxlande vandring. Leden sträcker sig från Kungsportsplatsen i Göteborg till Lilla Torget i Alingsås. Leden är dubbelriktad och du kan lätt nå de olika etapperna från pendeltågsstationer längs sträckan. Gotaleden är en njutbar vandringsled där man kan fika, äta och bo bekvämt på flera ställen samt uppleva sevärdheter. Leden passerar några mindre orter men går framför allt i skog och natur. Utmed lederna finns enklare lägerplatser och vindskydd. Gotaleden är markerad med blå ledmarkering på träd eller stolpar.

Appen Gotaleden

Ladda ner Gotaleden-appen för att läsa om de olika etapperna samt ladda ner sträckorna som gpx-fil*. Här kan du även lägga samman sträckor, för att enkelt sätta ihop just din vandringsplan. Följ den enkla guiden i appen när du klippar på en av de olika etapperna.

LADDA NER APPEN GOTALEDEN HÄR
App store
Google Play

* En GPX–fil används ofta för att utbyta GPS-positionsdata för att skapa kartor m.m. Man kan ladda hem den till t. ex. sin smarttelefon eller GPS-klocka för att ha som hjälp att navigera sig.

Vandringspaket

Vi har satt samman ett härligt paket där du kan koppla och njuta efter en dag på tur. Välj själv om du vill boka till middag på kvällen, vår Fabriksdeal kan väljas till både som 2-, 3-, och 4-rätters middag.

I VANDRINGSPAKETET INGÅR

  • Övernattning i ett av våra fina rum
  • Entré till vårt Badhus med varma utomhuspooler och olika bastukoncept
  • Energigivande energibar samt smoothie
  • Fri tillgång till hotellets välutrustade gym
  • Generös frukostbuffé
  • Avkoppling

Vandring med barn

Varför inte ta med barnen på ett spännande vandringsdygn? Vi har rymliga rum där hela familjen får plats och det går att anpassa vandringen så att den passar olika åldrar och energinivå. Vi har även särskilda tider i Badhuset då barn är välkomna, en varierad barnmeny i restaurangen och en barnquiz i vår app som kan bli ett roligt avslut på dagen.

Vandringsfika take away

I vårt kafé kan du köpa med dig gott vandringsfika med nybryggt kaffe från vårt kafé och nybakade bullar från vårt surdegsbageri Bröd&Malt. När du köper din termos bjuder vi dessutom på kaffe eller te att fylla den med.

PRIS
Vattenflaska 129:-
Termos (inkl kaffe/te) 145:-

Sevärdheter & utflyktsmål

Längs Gotaleden finns många fina sevärdheter och platser att stanna vid längs vägen.

Fler leder i Västsverige

Det finns många fler fina leder i Västsverige för dig som gillar att vandra. Upptäck Västkustens öar och mysiga fiskesamhällen, den stillsamma vildmarken i Dalsland och Västergötlands historiska kulturlandskap.