2018-02-26 08:14

GULDSMEDSBUTIKEN ERNST FORSSELL FLYTTAR IN PÅ NÄÄS FABRIKER

Nääs Fabriker fortsätter att utveckla det anrika fabriksområdet från 1800-talet. Under 2017 stod ett långt utvecklingsarbete klart med ett ökat fokus på möten och Nääs Fabriker som utflyktsmål. Nu fortsätter Nääs Fabriker sin satsning där en utökad butiksverksamhet är målet. Första tillskottet i år är guldsmedsbutiken Ernst Forssell. ”Ett mycket välkommet och efterfrågat inslag som kommer komplettera vår övriga butiksverksamhet på bästa möjliga sätt, säger Nääs Fabrikers VD, Linda Pettersson.

Ernst Forssell har precis som Nääs Fabriker en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1800-talet, närmare bestämt 1887 då guldsmeden A.T Törngren etablerade sig i Falkenberg. 1944 fick butiken sitt nuvarande namn och drivs sedan dess av familjen Forssell, idag av tredje generationen. Etableringen på Nääs Fabriker blir den första sedan öppningen i Falkenberg för över 130 år sedan.

– Det känns fantastiskt roligt att ta detta steget. Vi har länge funderat på att utöka vår butiksverksamhet och när möjligheten på Nääs Fabriker dök upp kändes det helt rätt att satsa. Här finns en bra mix av butiker som kompletterar oss och en spännande satsning på området överlag som vi nu ser fram emot att bli en del av, säger Alexandra Ahlstedt, VD Ernst Forssell.

Sveriges mest uppskattade mötesplats
Nääs Fabriker har genom åren utvecklats till en plats för såväl nöje, restaurangbesök, shopping, bad, relax, träning, arbete, konferens – till och med bröllop (drop-in-vigsel arrangeras både på Alla hjärtans dag samt midsommarafton). Det växande butiksområdet blir nu en viktig nyckel för visionen om att bli Sveriges mest uppskattade mötesplats, menar VD, Linda Pettersson.

– Vi vill skapa ett attraktivt utflyktsmål och har höga ambitioner för hela området. Vår satsning på butiker utgör såklart en väldigt viktig pusselbit för detta. Vi söker koncept och aktörer som vill bli en del av vår vision och utveckling kring att skapa Sveriges mest uppskattade mötesplats. En levande miljö som du egentligen inte ska behöva lämna.

På Nääs Fabriker finns sedan tidigare butiker som Bomullsfabriken, Steningekompaniet, Brique, Hugos Handel & Kök samt ett flertal Pop-up-butiker. För mer information se: http://www.naasfabriker.se/handla/

Ernst Forssell öppnar den 16 februari för personliga visningar och showroom. För öppettider butiksverksamhet kontakta Alexandra Ahlstedt på: alexandra@ernstforssell.se
www.ernstforssell.se

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.