Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Bröd & Malt surdegsbageri och hantverksbryggeri

Världen kan bli godare när det går runt i huvudet. Vi har haft en idé som har snurrat i huvudet ett bra tag. Tänk om man kan starta ett bryggeri på Nääs Fabriker. Och ett bageri. Välkommen till ett surdegsbageri och hantverksbryggeri som har den goda smaken att dela med sig av varandras råvaror. 

Vi använder överblivet bröd från bageriet när vi brygger vårt öl. Och malt som blir över från bryggningen när vi bakar bröd. En cirkulär tanke som höjer smakerna.Vi tror på det närproducerade. Vi bakar vårt bröd i en stenugn med spannmål från nära råvaruproducenter och överbliven malt från vårt bryggeri som ligger vägg i vägg. Här använder vi överblivet bröd för att brygga olika slags öl. Två smakfulla hantverk i symbios.

Tänk att använda sig av överblivet bröd för att brygga öl och malten som blir över vid bryggningen för att baka bröd. En cirkulär tanke som var alldeles för god för att inte genomföra. Därför har vi öppnat vårt eget bageri och bryggeri. Välkommen.

Läs mer här

Följ oss på instagram brodochmalt och Untappd 

 

Uppleva