Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Dagens lunch i restaurangen

Välkommen till vår restaurang. Vi serverar en tvårätters lunchbuffé i restaurangen (varmrätt och dessert) inkl sallad och kaffe måndag-fredag kl 11.30-14.00, lördag kl 12.00-15.00 och på söndagar serverar vi brunch. Vi lagar maten på fina råvaror och vi tänker även på vårt matsvinn, därför kan menyn ibland ändras under veckan.

Vi vårdar vårt arv

Under våren 2022 rustar vi upp hotellets fasad. Under en period kommer fasaden som vetter ner mot Badhuset att vara beklädd med byggnadsställningar. Vi ber om överseende med de störningar renoveringen medför. Nääs Fabrikers byggnader bär på många spännande historier från så långt tillbaka som till 1830-talet. Visste du till exempel att teglet som användes för att bygga Nääs Fabriker 1833 tillverkades i tegelbruket på Nääs av lera från åkrarna runt omkring. Teglet som sätter en unik prägel på hela området behöver vårdas och få vår kärlek. Det är så vi fortsätter vårt arbete med att förvalta och utveckla området till att bli Sveriges mest uppskattade utflyktsmål.

Meny v 3*

Måndag
Halstrad laxfilé med smörsås, forellrom, stuvad kål, rädisor och potatis
Kyckling med fransk dragonsås, råstekt potatis, bakad lök och pumpa kärnor
(Veg) Het böngryta med chili, vegofärs, paprika, lök, tomat, chili- och limedipp och rostad sötpotatis

Tisdag
Fiskgryta med räkor, saffran, apelsin, aioli, krutonger, tomat, dill och rostad potatis
Helstekt schweizer schnitzel med rostad broccoli, rödvinssås och potatishalvor
(Veg) Friterad halloumi med örtdipp, rostad paprika, ostgratinerad potatis och citronbakad blomkål

Onsdag
Panerad fångst med dillsmör, räkröra, örtolja, citron, potatispuré
Nattbakad nötstek med gräddsås, gelé, sockerärtor, smör- och persiljastekta morötter
(Veg) Het böngryta med chili, vegofärs, paprika, lök, tomat, chili- och limedipp och rostad sötpotatis

Torsdag
Grekisk färsbiff med fetaost, rödvinssås, tzatziki, klyftpotatis och bakad tomat
Vitvinspocherad torskfilé med skirat smör, pepparrot, knaperstekt rökt sidfläsk och kokt potatis
(Veg) Friterad halloumi med örtdipp, rostad paprika, ostgratinerad potatis och citronbakad blomkål

Fredag
Nääs biffstoganoff med lök, champinjoner, bacon, saltgurka och puré
Bakad kolja med gubbröra, dillpotatis, ruccolaolja, citron, friterad grönkål och friterad palsternacka
(Veg) Het böngryta med chili, vegofärs, paprika, lök, tomat, chili- och limedipp och rostad sötpotatis

Lördag
Grekisk färsbiff med fetaost, rödvinssås, tzatziki, klyftpotatis och bakad tomat
Vitvinspocherad torskfilé med skirat smör, pepparrot, knaperstekt rökt sidfläsk och kokt potatis

Söndag
Brunch

*Med reservation för ändringar av lunchmeny

Boka bord här

Uppleva