Våren 2023 öppnade vi dörrarna till Pannhuset Kafé & Krog på Nääs Fabriker. Vi erbjuder våra gäster fika, lunch och god middag gjord på närproducerade kvalitetsråvaror. I en miljö som är svår att slå kan du dagtid njuta av de bästa bakverken tillverkade av våra konditorer, nymalet egenrostat kaffe, egentillverkad glass, en riktigt bra lunch och massor av andra saker som grillade mackor och härliga sallader. Till kvällen tänder vi eld i pannan och lagar mat över öppen eld, ibland direkt i kolen, och serverar vi bland annat öl från vårt brygger Bröd & Malt och annan dryck från när och ibland fjärran.

Hos oss är även hundar välkomna både dag- och kvällstid.

Ordinarie öppettider

Mån-tor 10.00-18.00
Fre-lör 10.00-22.30 (Krogmeny från 17.00)
Sön 10.00-17.00

Kvalitet, hantverk och känslan för det genuina är några av de viktigaste ledorden när det historiska arvet förs vidare och det gamla pannhuset lever vidare in i framtiden.

öppettider påsk

Skärtorsdag 10.00-18.00
Långfredag 10.00-22.30 (Krogmeny från 17.00)
Påskafton 10.00-22.30 (Krogmeny från 17.00)
Påskdagen 10.00-17.00
Annandag påsk 10.00-17.00

Pannhuset

KROGEN

Här hämtar våra passionerade kockar inspiration från världens alla hörn, använder de finaste ingredienserna och skapar varje rätt med omsorgsfull precision. Menyn är varierande från vecka till vecka och består av både kött- och fiskrätter samt mycket närodlade grönsaker. Dessa hämtas direkt från Gundagården som vi har ett tätt samarbete med. Härifrån handplockas varje vecka färska grödor direkt från jorden till krogen.

Följ Pannhuset på instagram för aktuella händelser @pannhusetkafekrog

Pannhuset Krog

12

apr
12 april 2024

Trubadur och quiz

Under våren gästas vi av olika trubadurer. Utvalda fredagar arrangerar vi trubadur och quiz i Pannhuset Krog. Tid för liveuppträde ca kl 19.00-21.00 dessa kvällar. Välkommen att njuta av en god middag och quizza! 12/4 – Elie Elie Sandberg har en unik röst som måste upplevas live och…

maten

Med historien som grund och den svenska myllan som bas lagar vi mat som känns genuin och med elden som krydda. Vi odlar mycket av våra grönsaker själva på en åker några mil norr om Nääs Fabriker, och vi försöker ta så mycket som möjligt av övriga råvaror från närområdet. I en miljö som är svår att slå kan du dagtid njuta av de bästa bakverken tillverkade av våra konditorer, nymalet egenrostat kaffé, egentillverkad glass, en riktigt bra lunch och massor av andra saker som grillade mackor och härliga sallader.

Till kvällen tänder vi eld i pannan och lagar mat över öppen eld, ibland direkt i kolen, och serverar färsköl och annan dryck från när och ibland fjärran. Inte blir det sämre av att allt bröd kommer från vårt eget surdegsbageri BRÖD & MALT och som enbart är bakat på kulturspannmål och ekologiska råvaror.

DAGENS PAJ & SALLAD

Varje dag kan man även välja sallad med varmrökt lax, kyckling, rostade kikärtor eller någon av våra pajer.

Pajer att välja mellan är:
Ost och skinka
Broccoli och fetaost

BAKVERK FRÅN vårt KONDITORi

Mycket av kaféets bakverk är gjorda av våra duktiga konditorer.

BRÖD OCH BULLAR FRÅN BAGERI BRÖD & MALT

Varje dag serveras färskt surdegsbröd och bullar från vårt stenugnsbageri Bröd & Malt. Du kan köpa en god färdig fralla med olika fyllningar samt kardemumma- och kanelbullar. Vi serverar även brödet på vår salladsbuffé. Närproducerat och bakat på noga utvalda råvaror och spannmål samt överbliven malt från ölbryggningen i bryggeriet.

sopplunch helger

Nu serveras vår populära sopplunch på lördagar och söndagar kl 11.30-15.00. Välj mellan gulaschsoppa eller vegetarisk soppa. Salladsbuffé samt bröd från Bröd&Malt ingår. 

Pris 139:-

OBS! Det går ej att boka bord dagtid i Pannhuset. 

Välkommen till Pannhuset Kafé & Krog som serverar dagens lunch måndag-fredag kl 11.30-14.00 inkl sallad och bröd samt kaffe. Under lunchtid har tar vi inga bordbokningar utan det är endast drop in. Det går även bra att ta med som take away!

LUNCH VECKA 13

Fredag
Örtig kalvfärsbiff med potatisgratäng och skysås med riven grana padano
Ångad dagens fiskfångst med kokt potatis, skagenröra och citron

LUNCH VECKA 14

Måndag
Sopplunch

Tisdag
Linguini carbonara med riven garana padano och ruccola
Panerad kummelfilé med räkröra, potatiskross och citron

Onsdag
Köttbullar med potatismos, gräddsås, lingon och pressgurka
Purjolöksbakad sejfilé, potatiskross och vitvinssås

Torsdag
Boeuf bourguignon med potatismos och cornichons
Ångad fiskfångst, brynt smör med rödbetor, kapris och potatiskross

Fredag
Nattbakad fläskkarré med råstekt potatis och grönpepparsås
Pasta arrabiata med räkor, primörer och riven grana padano

 

pris 139:-

PANNHUSET KAFFEROSTERI

Mycket av det du kan köpa på Pannhuset producerar vi själva. Nu rostar vi även vårt egna kaffe som går att avnjutas på plats eller köpas med hem. Centralt placerad mitt i lokalen står kafferosten som förser oss med färskrostat kaffe varje dag.

Kaffebönorna vi säljer i påsar är mörkrostade med en blandning av Colombia och Brasilien, där jordnära undertoner möter den rika fylligheten. Med en antydan av nötighet, chokladnyanser och en touch av naturlig sötma.

Välkommen in och testa vår egna kaffeblandning.

Pannhuset Nääskaffe

rädda mat via appen karma

Visste du att vi finns med i appen Karma? Rädda mat och beställ alltifrån matlådor till fika. Du behöver ha ett konto på KARMA för att ta del av detta erbjudande.

Kontakta oss

Pannhuset Kafé & Krog

Tel: +46 (0)31-785 18 05
E-mail: info@pannhuset.se