Välkommen på en sommarutflykt till oss på Nääs Fabriker!
Här har vi aktiviteter för alla åldrar, både vuxna och barn. Under sommaren har vi extra roliga aktiviteter, event och erbjudanden för hela familjen på området och serverar ett somrigt utbud i restaurangen och kaféet. Njut av vår egen glass från våra konditorer, köp läskande drycker från vår food truck och prova på roliga aktiviteter på sjön som SUP, kajak och elbåt.

GUIDER i vår app

Gå en historisk promenad och upptäck Nääs Fabrikers rika historia. Du kan enkelt ladda ner vår app Nääs Fabriker där appar finns.

historisk vandring i bruksorten tollered

Upplev den kulturhistoriska miljön kring en av landets första och främsta spinnerifabriker. Hela samhället Tollered är uppbyggt kring Nääs Fabriker som satte en dominerande prägel på byn. Fabriksbyggnader, bostäder, värdshus, butiker, sjukstuga, brandstation och kvarnar finns kvar än idag och är fyllda med nytt liv. Berättelserna tar upp fabrikens historia och livet i bruksorten och vi tittar in i en eller ett par byggnader. Fokus ligger på historien men ni får även kort info om nutiden och vad Nääs Fabriker och bruksorten har att erbjuda idag. Guidad tur varar ca 1 h.

Aktiviteter på sjön

KANOT

För den som vill ta sig lite längre ut på sjön finns möjligheten att hyra kanot genom vår granne Sjölyckan. På Nääs Fabriker har vi även kajaker för uthyrning. Vi kan verkligen rekommendera en tur på sjön på detta sätt, det är en väldigt härlig känsla och fint sätt att se den vackra miljön runt hotellet.

SUP & kajak

Ta en tur i en av våra kajaker,xxa eller prova på SUP (stand up paddle boarding) hos oss i sommar! Det är roligt att utöva, socialt och bra träning för hela kroppen. Uthyrning sker via vår orange food truck nere vid sjön. SUP och kajak: 200 kr/h. Roddbåt 300kr/h och båt med motor 400kr/h. Kan ej förbokas.

Bad

Sjön ligger precis utanför hotellet och det är bara att hoppa i direkt från bryggan. Vi vill också tipsa om möjligheten att göra en liten utflykt till badplatsen vid Torskabotten uppe i Tollered.

SOMMARAKTIVITETER
Naturlekplats Bikupan

aktiviteter

Här på Nääs Fabriker finns ett brett utbud av olika aktiviteter för dig som besöker oss. Har du med dig barn, testa gärna vår nya naturlekplats Bikupan.

Bor du på hotellet får du även tillgång till shuffleboard, bordtennis, lån av olika spel inomhus och utomhus och mycket mer.

Midsommarpaketet

fira midsommar på nääs fabriker

Midsommar är en härlig helg hos oss med drop in-vigsel, BBQ-buffé och festlig stämning på området. Här ser du vad som händer och hur våra olika verksamheter har öppet under helgen.

Härlig sommarshopping

Att handla på Nääs Fabriker lovar vi är något alldeles speciellt. Här hittar du bland annat mode, inredning, barnprodukter, smycken och delikatesser i en vacker historisk miljö som du garanterat inte hittar någon annanstans.

Under sommaren har vi lite nya pop up-butiker här på området samt våra ordinarie butiker som erbjuder en mysig shoppingstund. Låt dig inspireras, här finns något för alla smaker.

Mat & dryck

Bröd & Malt

Kika in och handla gott, näringsrikt surdegsbröd eller oemotståndliga bullar till fikat!

Under utvalda lördagar öppnar vi upp vårt bryggeri, Tap Room där du kan njuta av en kall hantverksöl på uteserveringen.

Pannhuset Krog

pannhuset kafé & krog

Vårt mysiga kafé och krog! Här serveras fika, lunch och middag hela sommaren. Med historien som grund och den svenska myllan som bas lagar vi mat som känns genuin och med elden som krydda.

Vårt egna Pannhuset Kafferosteri står för nyrostade kaffebönor som du även kan köpa med dig hem.

gustavas handel & kök

Delikatessbutik med säsongsanpassade godsaker. Här säljs bland annat ost, charkuterier, marmelader, bröd, grönsaker och färdiglagade rätter. Skapat från grunden eller inköpt från gårdar i när och fjärran. Njut av bland annat kallskuret, ugnsgratinerade smörgåsar med utvald ost och chark från butiken eller köp med helgens charkbricka hem.
Under sommarsäsongen finns även glass och du kan ta ett glas vin eller hantverksöl att avnjuta på vår uteservering.

Gustavas