2020-06-12 08:04

SOMMAR PÅ NÄÄS FABRIKER BETYDER HEMGJORDA GLASSNYHETER, NY KONST I STUDION OCH WAKEBOARD PÅ SJÖN SÄVELÅNGEN -BLAND MYCKET ANNAT

Nääs Fabriker står redo inför sommarsäsongen och har dukat upp en härlig buffé med både godsaker och nyheter att ta del av. Studion gästas av Göteborgsdesignern Frida Clerhage som poppar upp med sina mönsterrika illustrationer. Kaféet har fått påfyllt med eget Fabriksöl, hemgjord glass samt vandringsfika i take-away-form. För den badsugne finns både wakeboardåkning och Badhus att tillgå och för de yngsta besökarna en ny barnquiz i utomhusmiljö.

Långhelg, shoppingtur, kaffepaus – eller nåt helt annat. Nääs Fabriker har blivit ett utav Sveriges mest uppskattade utflyktsmål. På området ryms både hotell, restaurang, kafé, flertalet butiker, konferensanläggning och kontor med ett coworking-koncept. Under juni, juli, augusti så bjuds det på lite extra somriga ingredienser, här är några av nyheterna.

Studion

Studion är ett föränderligt rum och pop-up-koncept för utställningar, visningar, workshops och tillfälliga butiks- lösningar. Under året gästas Studion av konstnärer, designers och formgivare, såväl med välkända signaturer som blivande stjärnor. Under sommaren poppar konstnären och illustratören Frida Clerhage upp och bjuder på mönster i alla dess former. Botaniska motiv med ett retroinspirerat uttryck har blivit något av Fridas signum. Skaparprocessen är både analog samt digital vilket skapar spännande kontraster i designen. Frida är på besök mellan den 13 juni – 30 augusti.

Barnquiz

I Nääs Fabrikers app som sedan tidigare innehåller guidade turer på området så har nu också barnen fått en egen runda utformad som en quiz. Här finns tio olika frågor om natur och miljön runtomkring som tar ut barn och familjer på en lagom runda runt omgivningarna. En perfekt utomhusaktivitet för hela familjen eller för de något äldre barnen att göra själva.

Wakeboard eller Badhus – eller både och

I samarbete med Sävelången Wake Club arrangeras i år wakeboardåkning på sjön Sävelången. Här finns också SUP, kajak samt trampbåtar för uthyrning. I kontrast till vattensporterna finns Nääs Fabrikers egna Badhus med varmt utomhusbad och olika bastukoncept.

Nääs Fabriker Kafé

Kaféet huserar i det anrika Pannhuset, ett arv från Nääs Fabrikers historia som under 1800-talet byggdes upp som ett bomullsspinneri. Här kan man nu avnjuta delikata godsaker tillverkade av Nääs Fabrikers egna konditorer med chefskonditor Disa Molin i spetsen, Årets Konditor 2018. Under sommaren serveras hemgjord glass, genomgående tillverkade av naturliga råvaror. Årets smaker är bland annat jordgubbsglass med rostad bovete och kardemumma, hallon- och passionsorbet samt chokladglass med saltkola. För de som är ute på vandring längs med Gotaleden så finns en särskild take-way-fika med bland annat termosmugg som enkelt fylls på med kaffe hos utvalda fikaställen utmed den 71 km långe leden. Nyhet för i år är också Nääs Fabrikers eget Fabriksöl framtaget i samarbete med Qvänum Mat & Malt.

midsommarafton

Den traditionsenliga drop in-vigseln arrangeras närmast sedvanligt i Båthuset nere vid sjön. Med hänvisning till rådande tider så behöver dock kärleksparen förboka sin vigsel i år, detta för att undvika eventuella köer. 19 juni, mellan kl: 11-16.

För mer information, bilder eller intervjuer kontakta presskontakt:

Jessica Karlsson, e-mail: jessica@prproduction.se, mobil: 070 352 41 20

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.