2021-09-08 07:58

NYTT BUTIKSKONCEPT, RESTAURANG I NY DESIGN OCH JULMARKNAD ÅTER PÅ AGENDAN

Nääs Fabriker fortsätter att utveckla såväl plats som utbud och bjuder under hösten på flera nya inslag och upplevelser. Hotellets restaurang Fabriksköket har fått en uppdaterad kostym där miljön tagit sin inspiration ifrån områdets historia. På butiksfronten har Ullmagasinet nyligen slagit upp dörrarna där ett brett sortiment av vackra ullprodukter finns presenterade. Den 27-28 november är det även åter dags för Jul på Nääs Fabriker, hotellets efterlängtade julmarknad som i år är tillbaka.

På Nääs Fabriker finns både en spännande historia och en händelserik nutid. Här följer ett urval av höstens nyheter som inbjuder till både weekends, restaurangbesök, utomhusaktiviteter och att inreda hållbart.

En weekend på Nääs Fabriker

En härlig helgstart med badhus och uppiggande utomhusträning, vandringspaket där Gotaleden upplevs med natursköna stopp på vägen – eller en guidad tur i Nääs Fabrikers bryggeri följt av ölprovning med humle och malt i fokus. En weekend på Nääs Fabriker ger utrymme för både lugn och puls, friluftsliv och nöje. Hotellet har 81 rum där bland annat takterrass och tvåvåningsplan finns som valbara rumskategorier.

Fabriksköket

En nära matupplevelse i en nyrenoverad miljö signerad arkitekten Henrik Schulz. Nääs Fabrikers restaurang, Fabriksköket, har under året fått en uppdaterad design och står nu redo med ny höstmeny och lite längre fram även julmeny. Medan matlagningen är ett hantverk med närodlade råvaror så är inredning och känsla av industriell karaktär. Detaljer vittnar om platsens traditioner då spinnerimaskinerna här gick varma och alla medarbetare hade sitt eget potatisland.

Ullmagasinet

I augusti öppnade Ullmagasinet på Nääs Fabriker, en över 300 kvm stor butik fylld med filtar, kuddar, väskor, garn och mycket mer – allt i ull utav högsta kvalité. Här återfinns både egenproducerade ullprodukter samt varumärken som Klippan, Skandilock och Shepherd.

Jul på Nääs Fabriker

Under den första adventshelgen är det återigen tid för Jul på Nääs Fabriker. En julmarknad för hela familjen full till bredden av jul i alla de former – hantverk, delikatesser, pyssel, blommor och julklappstips för stora som små.

För mer information, bilder eller intervjuer kontakta presskontakt:

Jessica Karlsson, e-mail: jessica@prproduction.se, mobil: 070 352 41 20
Pressinformation Nääs Fabriker, april 2021

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.