2023-02-06 07:48

NÄÄS FABRIKER VÄXER MED NYÖPPNAT KAFÉ OCH NY KROG

Nääs Fabriker växer och breddar utbudet med nyöppnat kafé och en ny krog på området. Kaféet i det gamla Pannhuset byggs om för att bli större och möta den ökade efterfrågan på fika och lunch på platsen. På eftermiddagarna kommer kaféet att byta skepnad och övergå till ett restaurangerbjudande med stort fokus på egenodlat, goda smaker och passion för hantverket. Känslan kommer att genomsyras av historien som grund och den svenska myllan som bas med mat som kryddas med eld.

Det här är ett koncept som inspirerats av enkelhet och hantverket bakom god mat, lagad på närodlade och kvalitativa råvaror. Genom att erbjuda ytterligare en matupplevelse på Nääs Fabriker stärker vi positionen som en matdestination, säger Magnus Andersson, Food & Beverage Manager på Nääs Fabriker.

Närodlat och egentillverkat

I ett tätt samarbete med Gundagården odlas grönsaker på en åker några mil norr om Nääs Fabriker och övriga råvaror hämtas så mycket som möjligt från närområdet. I en historisk och mysig miljö kommer besökarna dagtid att kunna njuta av de bästa bakverken tillverkade av konditorerna, nymalt egenrostat kaffe, egentillverkad glass, en riktigt bra lunch samt massor av andra saker som grillade mackor och härliga sallader.

Till kvällen tänds elden i pannan och maten lagas över öppen eld, ibland direkt i kolen. Allt bröd bakas på kulturspannmål och ekologiska råvaror på Nääs Fabrikers eget bageri Börd & Malt. Härifrån hämtas även egenbryggt öl från bryggeriet med samma namn.

Närproduktion och självförsörjning genomsyrar vår matfilosofi här på Nääs Fabriker. Vi strävar mot självförsörjning och egentillverkat i allt större utsträckning. Med det som utgångspunkt kommer vi att bygga en varierande meny som bjuder på naturliga och genuina smakupplevelser, säger Magnus Andersson.

Utvecklingen av Nääs Fabriker fortsätter och nyöppningen av kaféet och en ny krog är en del av arbetet med att bli en av Sveriges mest uppskattade platser. Kvalitet och känslan för det genuina är några av de viktigaste ledorden för vidareutveckling av allt vi gör på platsen. Det historiska arvet förs också vidare när det gamla Pannhuset får följa med in i framtiden och forma det nya konceptet.

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.