2024-01-16 10:26

Nääs Fabriker lanserar nytt nav för hälsa och välbefinnande

Nääs Fabriker satsar på hälsa och välbefinnande och lanserar ett unikt nav. Ett centrum för både nya och gamla hyresgäster som samlas till en integrerad gemenskap och ett tydligare erbjudande för kunderna. Initiativet syftar till att underlätta för människor att hitta hälsorelaterade tjänster och produkter under ett och samma tak, vilket kan bidra till att hälsa blir en mer integrerad del i vardagen.

Med en väl sammansatt grupp av fyra befintliga aktörer på området samt två nyetablerade skapar detta ett erbjudande, en bred palett av tjänster och produkter från totalt sex aktörer: Studio Taube Skönhet & Hälsa, Karin L Scherdin Fysioterapi & Hälsa, Pure Studio Massage & Skincare, Wolfgang Osteopati, Salong Nyans och Weekly Revolt. Dessa etablerade och respekterade aktörer kommer att bidra med sin expertis och sina tjänster, vilket ytterligare stärker Nääs Fabrikers erbjudande till besökarna.

Som en destination som dagligen associeras med hälsa och välbefinnande, känns detta som ett naturligt steg och ett nödvändigt komplement för att möta kundernas efterfrågan. Vi har arbetat tillsammans med befintliga och nya aktörer för att skapa en plats där allt från träning till skönhet och hälsa finns tillgängligt för alla, säger Kristina Christofferson, VD på Nääs Fabriker.

Hälsa och välbefinnande är fundamentala pelare i utvecklingen av Nääs Fabriker, inte minst på grund av platsens unika atmosfär som inbjuder till lugn och harmoni. Denna historiskt rika plats, med dess natursköna omgivningar och historiska byggnader, erbjuder en idealisk miljö för att främja både fysiskt och mentalt välbefinnande. På Nääs Fabriker har man även möjlighet att boka in sig på andra former av kurser och upplevlser som berikar sinnet. Nääs Fabriker arangerar sedan en tid tillbaka även ledarledda träningshelger och kallbadsevent under hela året.

Vi fortsätter ständigt att utveckla platsen och att äntligen få detta i mål har varit på agendan en lång tid tillbaka. Därför är det extra roligt att kunna erbjuda denna bredd av olika aktiviteter och tjänster från aktörer som vi vet håller den kvalitet och kunskap som vi värdesätter, säger Kristina Christofferson.

Navet för hälsa och välbefinnande hittas via butiksentrén i Mellersta Fabriken. Några aktörer är sidan tidigare på plats, några flyttar in just nu och samtliga förväntas finnas på plats i början av februari. Man finner alla på naasfabriker.se och möten bokas via respektive aktör.

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.