NÄÄS FABRIKER KÖPER POPULÄR DELIKATESSBUTIK
Delikatessbutiken Hugos Handel och Kök öppnade dörrarna 2017 på Nääs Fabriker och har blivit en naturlig plats för alla som uppskattar genuin och god mat. Nu byter butiken ägare när Jenny Svensson som startade butiken valt att frigöra tid och energi för moderbolaget Hugo Ericson Ost samt butiken med samma namn i Saluhallen, Göteborg. Ny ägare till butiken är Nääs Fabriker som samtidigt passar på att byta namn till Gustavas Handel & Kök.
Delikatessbutiken har genom åren erbjudit kunderna högkvalitativa produkter, kunskap och en trevlig shoppingupplevelse. Planen är att fortsätta på samma spår och erbjuda ett brett utbud av högkvalitativa produkter, utvalda med omsorg av engagerade och kunniga medarbetare. Utbudet består idag av bland annat ost, chark, oliver, pasta, olivoljor, smaksättare och sötsaker. Allt hämtat från små svenska och genuina producenter till noga utvalda leverantörer från Italien och Frankrike. Det finns nu en möjlighet att göra ett omtag av erbjudandet som kommer att kompletteras med produkter och paket som vi vet att kunderna efterfrågar.
– Vi är glada över att ta över en så omtyckt butik. Den kommer att drivas vidare i samma anda och vårt mål är att bygga vidare på butikens redan starka grund och ta med våra egna unika detaljer för att förbättra shoppingupplevelsen ytterligare för kunderna. Det är ett led i att utveckla Nääs Fabrikers position som matdestination, säger Kristina Christofferson, VD på Nääs Fabriker.
En bra delikatessbutik med ett genuint och unikt utbud, kräver engagerade och kunniga medarbetare. Därför är det roligt att både Danijela Djenadija och Karin Lundin fortsätter att arbeta i butiken. Namnbytet var främst ett strategiskt beslut då det gamla namnet och dess logotyp hade en stark sammankoppling till den tidigare ägaren Hugo Ericson Ost.
– När vi valde det nya namnet hämtade vi inspiration från Nääs Fabrikers historia. Johanna Gustafva Berg var fru till Peter Wilhelm Berg som grundade bomullsspinneriet Nääs Fabriker år 1833. Namnet ger oss en påminnelse om platsens historia och det ger butiken en personlighet som känns äkta, säger Kristina Christofferson.
Om Nääs Fabriker
Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.