2018-02-19 08:13

LERUMS KOMMUN VÄLJER CO-WORKING OCH NÄÄS FABRIKER

Nääs Fabriker lanserade för knappt ett år sedan ett nytt kontorskoncept i form av co-working. En inspirerande, mötesvänlig miljö anpassad för dagens arbetssätt där flexibilitet och nätverkande till stor del står i fokus. Nu får både co-working-delen samt övriga företagsområdet på Nääs Fabriker en rejäl ökning när flera enheter från Lerums kommun flyttar in medan renoveringen av kommunhus 2 i Lerums centrum pågår. ”Ännu ett kvitto på att co-working är här för att stanna och att vårt koncept tilltalar såväl småföretagare som kommuner och medelstora bolag”, säger Linda Pettersson, VD på Nääs Fabriker.

Förutom en omfattande hotellverksamhet så rymmer Nääs Fabriker också ett företagsområde med smakfulla kontor, showroom och butikslokaler för uthyrning där co-working-delen tillkom under våren 2017. Co-working som fenomen har därefter stadigt växt sig allt starkare på den svenska kontorsmarknaden med flertalet nya aktörer, vilket bidragit till både ökad nyfikenhet och efterfrågan enligt Nääs Fabrikers VD Linda Pettersson.

– Vi välkomnar Lerums kommun och är självklart otroligt glada över att de valde just Nääs Fabriker. Vi har genomfört en stor satsning på hela vårt företagsområde där utvecklingen av co-working varit lite extra spännande och utmanande då konceptet fortfarande var såpass nytt i Sverige när det lanserades. Nu har marknad och efterfrågan kommit ikapp och vi tror att behovet av flexibla kontorsplatser utanför innerstan bara kommer fortsätta att växa, säger Linda Pettersson, VD på Nääs Fabriker.

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.