2019-05-06 08:09

INSEKTSHOTELL, BIODLING OCH VÄXTHUS – NÄÄS FABRIKER SATSAR PÅ EGENODLAT

Det egenodlade tar nu allt större plats på Nääs Fabriker. Med både humlehotell, biodling och ett växthus, som gör hotell och restaurang närmast självförsörjande på örter under sommartid, vill Nääs Fabriker visa vägen för möjligheterna med egenodlat. Inför sommaren presenteras också eget öl samt vin i samarbete med Beerbliotek respektive Wine Mechanics.

Nääs Fabriker, strax nordost om Göteborg, är ett uppskattat besöks- och weekendmål både sommar- som vinterhalvår. I år valdes området även ut som en utav sex besöksvärda destinationer som enkelt nås via lokaltrafik från Göteborg City i kampanjen ”Strax utanför Göteborg” signerad Turistrådet Västsverige, Göteborg & co och Västtrafik. När sommarnyheterna nu presenteras så ligger fokus på upplevelser där både kringliggande miljöer och hotellets egna faciliteter som Badhus, butiker, restaurangliv och olika pop-up-koncept välkomnar både turister och göteborgarna själva. Nytt för i år är en större satsning på det egenodlade där både humlehotell, biodling och ett växthus har tillkommit. Härifrån kommer alltifrån egentillverkad honung till tomater, sallad och örter. Lagom till sommaren lanseras också tre nya egenmärkta öl- och vinnyheter.

– På Nääs Fabriker har vi alltid värnat det genuina och lokala så satsningen på såväl egen honung som växthus, vin och öl ligger helt i linje med vad Nääs Fabriker står för. Det var också extra roligt att bli utsedd som en av sex destinationer i kampanjen ”Strax utanför Göteborg”. Även här ligger fokus på att uppmärksamma det vi faktiskt har precis runt knuten. Miljön och samhällena runtomkring Nääs Fabriker är fantastiska och något som helt klart hör sommaren till, säger Linda Pettersson, VD Nääs Fabriker.

Badhus, modenyheter och aktiviteter på sjön

Under sommartid erbjuder Nääs Fabriker ett brett utbud av aktiviteter för både den aktiva, naturtrogna, kultur- och historieintresserade samt stilmedvetna resenären. Hotellets närmsta granne, sjön Sävelången, erbjuder både SUP, trampbåt och kajak. Det nyligen uppförda Badhuset bjuder på varma utomhusbad med direkt brygga ned till sjön. Butikerna är fulla med sommarnyheter och House of Beatniks poppar up med sin vackra fotokonst.

Eget öl och vin i samarbete med Beerbliotek respektive Wine Mechanics

I maj månad lanserar Nääs Fabriker tre dryckesnyheter. Nääs Fabriker Pilsner #223 är en klassisk pilsner framtagen i samarbete med hantverksbryggeriet Beerbliotek och på vinfronten presenteras två viner producerade av det lokala stadsvineriet Wine Mechanics. Fistful of Love Rosé 2018 samt Gimme Gimme Gimme Riesling 2018 – båda med druvor från Pfalz i Tyskland. Samtliga tre nyheter säljs i Nääs Fabrikers restaurang, Badhuset samt food truck fr o m slutet av maj.

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.