2019-09-23 08:10

INK & LISE GÄSTAR NÄÄS FABRIKER MED POP-UP

Lettering, så kallas konstformen för att rita bokstäver. En gestaltning som länge använts utav formgivare och som nu blivit en populär och växande trend hos allmänheten. Lise Hellström släppte förra året via Nordsteds boken ”Lises lettering” och har med sitt varumärke Ink & Lise inspirerat tusentals människor världen över med sin bokstavskonst och träffsäkra citat. Nu gästar hon Nääs Fabriker med en pop-up med start den 5 oktober.

Nääs Fabriker fortsätter sin satsning på Studion, ämnad för pop up-koncept, utställningar och tillfälliga showroom. På tur under hösten står nu Ink & Lise med sina konstfulla bokstäver och tänkvärda citat illustrerade på såväl posters, totebags, anteckningsblock och prints i limiterade upplagor. För de som vill skapa sina egna
bokstäver och uttryck så kommer även två workshops att arrangeras under hösten.

– Ord är kraftfulla och används de på rätt sätt så kan de verkligen skapa magi. Människor har sedan länge haft ett behov av att göra statements. Genom unika uttryck visa vem man är i förhållande till andra, tex. genom mode eller inredning. Lettering är utmärkt statement och ett sätt att forma sitt eget livs bokstäver. Gästspelet på Nääs Fabriker blir min första pop up i Västsverige, trots att jag själv är Varbergsbo, så jag ser verkligen fram emot detta! säger Lise Hellström.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Lise Hellström till oss. Det finns något spännande i det analoga uttrycket idag och Lise lyckas verkligen, både bildligt och talat, sätta ord på en större samhällstrend och inspirera med sina handritade bokstäver och budskap, säger Jessica Bengtsson, Marknadsansvarig på Nääs Fabriker.

Ink & Lise finns på plats from den 5 oktober tom. den 5 januari 2020.

Höstens workshops kommer vara på temat ”skriv dina egna julkort” samt ”bekanta dig i konstformen letterings grunder”. Mer information om dessa publiceras på webben under september, naasfabriker.se

För mer information, bilder eller intervjuer kontakta presskontakt:

Jessica Karlsson, e-mail: jessica@prproduction.se mobil: 070 352 41 20

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.