2020-09-02 08:05

HÖSTEN PÅ NÄÄS FABRIKER VÄLKOMNAR BLAND ANNAT KÄLLEMO OCH LINDA PABST

Tillfälliga butikskoncept, rörliga arbetsplatser och spännande pop up-er på besök. Nääs Fabriker har skapat en levande destination genom att ständigt utveckla utbud och miljö. I somras gjorde pop up-crêperian Coton stor succé och på tur står nu möbelföretaget Källemo som från september öppnar upp utställningen Källemo Art & Design pop up. Även Studion välkomnar en ny aktör där illustratören Linda Pabst poppar upp och på företagssidan erbjuder coworking-delen fortsatt tillfälliga distansplatser och en flexibel arbetsmiljö.

Nääs Fabriker har utvecklats till en levande mötesplats för både den lokala hemmapubliken som tillresta gäster och affärsfolk. Genom frekventa gästspel och temporära koncept så har området blivit en destination som ständigt inbjuder till nya upplevelser.

Vår ambition är att hela tiden bjuda våra gäster och besökare på något nytt. Här sker ett ständigt utvecklingsarbete där vi uppmuntrar ett tillfälligt och varierat innehåll och utbud, som också hjälper oss att skapa denna levande miljö. Vi är nu fantastiskt glada över att få välkomna Källemo, kanske landets mest anrika möbelföretag – detta parallellt med en ny lovande konstnär i vår Studio, säger Kristina Christofferson, VD Nääs Fabriker.

Källemo Art & Design pop up

Källemo grundades i Värnamo för 50 år sedan och har sedan dess tillverkat kvalitetsmöbler som de själva uttrycker ”tål ögats slitage”. Här går hållbarhet och estetik hand i hand och så även konst och funktion. Källemo har gjort sig vida kända för sina samarbeten med framstående designers som Mats Theselius, Jonas Bohlin och Åsa Jungnelius. I utställningen på Nääs Fabriker återfinns också några av dessa samtidens mest intressanta möbelmodeller tillsammans med både konst och utvalda möbelnyheter.

Studion gästas av Linda Pabst

Studion är Nääs Fabrikers föränderliga rum och pop up-koncept för utställningar, visningar, workshops och tillfälliga butikslösningar. Under året gästas Studion av konstnärer, designers och formgivare, såväl med välkända signaturer som blivande stjärnor. Under hösten poppar illustratören Linda Pabst upp och bjuder på en färgstark blandning av illustrationer applicerat på scarfs, posters och kort ihop med handgjord keramik. Öppet från 2 oktober.

Coworking

Coworking-konceptet introducerades på Nääs Fabriker för dryga tre år sedan och har idag växt sig till en etablerad kontorsform även runtom i landet. När Coronapandemin nu på flera sätt ritar om kartan för den traditionella kontorsplatsen så tror VD Kristina Christofferson att den flexibla arbetsmiljön blir en allt mer framträdande möjlighet för både det lilla och stora företaget.

Det mobila arbetssättet tror jag är något vi bara kommer att få ser mer av framåt. Att öppna upp för möjligheten till en rörlig arbetsplats som tex. coworking kan vara både ett alternativ och komplement till såväl hemmakontor som det fasta kontoret. Det kommer alltid att finnas ett behov av att mötas och nätverka, kanske idag starkare än någonsin, säger VD Kristina Christofferson.

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.