2023-08-24 14:02

Gratis pop up-lokal på Nääs Fabriker

Centralt placerad på Nääs Fabriker ligger lokalen med det största skyltfönster man kan tänka sig. Lokalen som en gång var lastbrygga på fabrikerna används idag för främst butiker och utställningar men även fotograferingar tack vare dess unika inramning. Fram till och med den 4 september pågår en tävling där vem som helst kan delta och ha chansen att vinna tre månaders fri hyra av lokalen.
Tävlingen, där vinsten är kostnadsfri hyra av en pop up-lokal, riktar sig till en verksamhet som vill sälja eller visa upp sina produkter eller en person som vill exponera sina alster i en unik miljö.

Vi tror att den här lokalen är perfekt om man har en e-handel och vill testa på att sälja i fysisk butik eller kanske är nystartad företagare och vill veta vad kunderna tycker om produkterna. Men det behöver inte betyda att man har något till försäljning. Även konstnärer, hantverkare eller formgivare kan delta i tävlingen, säger Kristina Christofferson, VD på Nääs Fabriker.

Lokalen på Nääs Fabriker ligger i Mellersta Fabriken mitt på området. Med sina 65 kvm omfamnas den av tegelklädda väggar, betonggolv och ett stort fönsterparti ut mot huvudgatan. Här har man möjlighet att låta innehållet och kreativiteten sätta prägeln på lokalen. Allt för att inspirera kunder och besökare.

Vi ser helst att man har en verksamhet som är bemannad då vi värderar det personliga mötet. Men vi har även testat obemannad verksamhet med självbetjäning och swish-betalning med ett lyckat resultat, säger Kristina Christofferson.

Under perioden september till december passerar ca 15 000-18 000 besökare butiksentréerna varje månad. Pop up-vinnaren är i gott sällskap av sju andra butiker på området. Alla med en känsla för hantverket, ett högt personligt engagemang och med unika produkter med hög kvalitet.

Eftersom lokalen inte är isolerad är det viktigt att känna till att det innehåll man säljer eller visar upp klarar av utomhustemperaturen under höst och vinter.

Tävlingen är igång och avslutas den 4 september. Vinnaren presenteras den 8 september på Nääs Fabrikers hemsida.

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.