2024-03-08 11:20

En vår full med nyheter på Nääs Fabriker

Våren bjuder på en mängd olika nyheter med nyskapande och spännande tillskott till fabriksområdet på Nääs Fabriker. Med en ambition att ständigt förnya och berika besökarnas och gästernas upplevelser, presenterar Nääs Farbriker vårens nyheter som omfattar allt från barnens äventyr till vardagsnöjen och företagsmöten.

Vi är glada över att välkomna besökare och gäster till en vår fylld med nya upptäckter och upplevelser för alla. Antalet besökare ökar i jämn takt och det är vi så tacksamma för. Det har lett till att vi sedan en tid tillbaka haft utmaningar med för få parkeringsplatser. Därför kommer vi att bygga 70 stycken nya platser under våren för att täcka upp behovet, säger Kristina Christofferson, VD på Nääs Fabriker.

Ny naturlekplats öppnar
Intill sjön Sävelångens strandkant och de egna bikuporna bygger Nääs Fabriker en ny, fantasifull naturlekplats och nya sittytor. Lekplatsen Bikupan är utformad för att inspirera till rörelse och oändliga stunder av lek. Med naturen som förebild och bina som granne kan barnen känna sig lika fria och flitiga som bin. Denna nya naturlekplatsen är inte bara en plats för skoj och spel utan också en miljö där barn genom lek kan utforska, lära och växa.

Nytt liv i butiksgallerian med blomstrande butiker och nytt pop up-koncept
Innehållet i butiksgallerian på Nääs Fabriker förändras ständigt med nya koncept och aktörer. Denna vår öppnar två nya butiker, som fyller butiksgallerian med färg och grönska. De båda butikerna kompletterar varandras sortiment inom blomster och trädgård med utbud som till exempel färska blommor, buketter, kvalitativa trädgårdsredskap och tillbehör. Dessutom har ett nytt pop up-koncept öppnat. Marknadstorget, kommer under helgerna att gästas av tre till fem aktörer som erbjuder allt från lokalt hantverk och kvalitativa produkter till säsongens läckerheter.

Inspirerande möten i nya moderna konferensrum
För att möta våra konferensgästers behov utökar vi vårt redan omfattande utbud av konferens- och mötesrum med tre nya, mysiga och moderna lokaler. Dessa är utformade för att främja kreativitet och effektivitet, med den senaste tekniken i en inspirerande miljö som ger energi till möten och evenemang. Konferensrummen rymmer max tolv personer.

Pannhuset Krog bjuder på nya toner av musik och varierande menyer
Under utvalda fredagar kommer Pannhuset Krog under våren att ge gästerna musikaliska kvällar och underhållande krogquiz. Med ett varierat program, minst en gång per månad, gästas krogen av duktiga trubadurer. Ambitionen är att varje besök ska bjuda på en ny upplevelse där god mat, dryck och gemenskap står i centrum.

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.