2018-04-26 08:17

EMMA VON BRÖMSSEN FIRAR 10 ÅR SOM MÖNSTERFORMGIVARE MED EN JUBILEUMSUTSTÄLLNING PÅ NÄÄS FABRIKER

Till sommaren sammanfattar Emma von Brömssen sina tio år som mönsterformgivare i en jubileumsutställning på Nääs Fabriker. Tio mönster från tio års tid lyfts fram och summerar Emmas resa som designer med fokus på mönstret i en ny konstfull kontext. Det tionde jubileumsmönstret presenteras på öppningsdagen den 2 juni och blir en limiterad kollektion i begränsad upplaga. ”Jag har alltid tilltalats av att rita mönster där bilden inte är så uppenbar vid första ögonkastet. Jubileumskollektionen befäster också detta – och sen har ju alltid favoritfärgen varit blå”, säger Emma själv om 2018 års mönster.

Emma von Brömssen gick ut från HDK våren 2008 och gjorde sedan snabbt succé med mönstret Stäpphöna, som än idag tillhör en av Emmas mest populära. Hon har därefter blivit utsedd till Årets Stjärnskott av Elle Decoration och har prisats för sina samarbeten med såväl Svenskt Tenn som Engblad&co och nu i sin senaste kollektion Bliss tillsammans med keramikdesignern Kajsa Cramer. Nu blir Emmas mönsterskatt till utställning som bjuder på både skapandeprocesser, skisser och produkter från de 10 gångna åren – i både ny tappning och som tidigare visade tryck.

– Jag har länge velat göra en utställning där mina mönster får presenteras i ett nytt sammanhang och med årets 10-årsjubileum så föll allt på plats. Jag hoppas att utställningen ska öppna upp för ett nytt sätt att se på mönster – likt en konstutställning. Alla mina mönster bär på en historia som nu får möjlighet att skildras och berättas till slutet, säger Emma von Brömssen.

SOMMAR PÅ NÄÄS FABRIKER

Jubileumsutställningen med Emma von Brömssen välkomnas av Nääs Fabriker som satsar stort på att utveckla området till ”Sveriges mest uppskattade mötesplats” med ett attraktivt utbud av både nöje, kultur, restaurangbesök, shopping, bad, relax – med hotellverksamheten i grund.

– Det känns fantastiskt roligt att få presentera denna utställning tillsammans med Emma. Nääs Fabriker är så mycket mer än hotellverksamhet i en historisk miljö med spännande arkitektur och natursköna omgivningar. Med vår aktuella galleria som ger plats åt både utställningar, butiker och pop-up-koncept så vill skapa en levande mötesplats med ständigt nya upplevelser. Denna jubileumsutställning blir verkligen en ”missa inte” i sommar!, säger Jessica Bengtsson, marknadskoordinator på Nääs Fabriker.

Förutom utställningen med Emma von Brömssen så bjuder sommaren på Nääs Fabriker på ytterligare en sevärd kulturhändelse. Den 30 juni invigs en ljudkonstfestival i samarbete Nääs Konsthantverk där området fylls av spännande ljudkonstinstallationer med inspiration ifrån såväl 1800-talets som nutidens Nääs Fabriker. Ett mäktigt möte mellan arkitektur, historia och ljudkonst.

EMMA VON BRÖMSSEN 10 ÅR

Jubileumsutställningen med Emma von Brömssen invigs lördagen den 2 juni och löper fram till och med den 20 augusti. Under perioden kommer försäljning av den limiterade jubileumskollektionen att ske exklusivt på Nääs Fabriker, utöver Emma von Brömssens egen webbshop.

emmavonbromssen.se

För mer information, bilder eller intervjuer kontakta presskontakt:

Jessica Karlsson
e-mail: jessica@prproduction.se
mobil: 070-352 41 20

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.