2022-02-09 07:50

DROP-IN-VIGSEL, BRYGGKONST OCH FLERTALET SPORTLOVSAKTIVITETER

Med både Alla hjärtans dag och ett annalkande sportlov så presenterar nu Nääs Fabriker februaris fullspäckade agenda på området. Måndagen den 14:e är det åter dags att säga ”ja” till varandra då Nääs Fabriker förvandlas till vigselplats för närmare 20 brudpar. Samma dag drar även sportlovet igång med bland annat sportlovsquiz, käpphästridning och varma som kalla bad för alla sportlovsfirande barn och familjer.

Traditionen med drop-in-vigsel på Nääs Fabriker startade redan 2016 och sedan dess har hundratals brudpar vigts på området med sjön Sävelången som storslaget vittne. Inför årets bröllopsfest är bokningsläget närmast fullbokat med endast ett fåtal platser kvar.

Drop-in-vigseln på Nääs Fabriker är alltid lika speciell men kanske lite extra speciellt och efterlängtat i år då många par fått skjuta upp sitt bröllop på grund av pandemin. Det är verkligen en ära att få vara en liten del av denna stora dagen och det är fantastiskt roligt att intresset står sig år efter år. Vi ser nu fram emot att dekorera upp vårt fina Båthus och välkomna vigselförättare och alla brudpar till oss. Det är helt klart förväntningar och sann bröllopsyra i luften här nu, säger Kristina Christofferson, VD Nääs Fabriker.

Sportlovet på Nääs Fabriker

För alla sportlovsfirare bjuder Nääs Fabriker även in till flera roliga aktiviteter på området. Här följer ett urval:

Sportlovsquiz

I appen Nääs Fabriker har ett särskilt sportlovsquiz tagits fram där tio frågor längsmed en 500 m lång promenad på området finns utsatta. Alla genomförda quiz prisas efteråt med en liten gåva från hotellet.

Naturlekplatsen

Precis som namnet antyder så är naturlekplatsen på Nääs Fabriker en oas för lekar mitt i naturen, belägen precis bakom hotellet. Här kan man utforska motorikbanan och i närheten finns också ett utegym för vuxna.

Käpphästridning

I samarbete med Nääs Ridförening arrangeras käpphästridning under tisdagen och onsdagen (15 samt 16 feb). Hästar finns att låna så bara att komma förbi och prova på käpphästbanan som är temporärt uppbyggd under dagarna två.

Bryggkonst, kallbad och shopping

För de något äldre besökarna håller bland annat Nääs Fabrikers Tap Room extra öppet lördagen den 12 samt 19 februari. Här får man uppleva Nääs Fabrikers hantverksbryggeri Bröd & Malt och prova sig fram genom ett spännande sortiment av härbryggd öl. Och som alltid tillgängligt – ett uppfriskande vinterbad direkt från bryggan eller via Badhuset som därefter erbjuder värmande bubbelbad och olika bastukoncept. (Entré till Badhuset går endast att boka i samband med övernattning på hotellet). Områdets butiker med mode, inredning, smycken, delikatesser och mycket annat håller öppet enligt ordinarie öppettider. Så även Kaféet och restaurang Fabriksköket.

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.