2021-04-26 07:56

DEN 30 APRIL ÖPPNAR BRÖD & MALT

Från öl till bröd och bröd till öl. Den 30 april öppnar Bröd & Malt på Nääs Fabriker – ett bryggeri och bageri där både råvaror och smaker delas mellan varandra. Det enda som skiljer verksamheterna åt är egentligen endast en enstaka vägg.

Det började med tomma buteljer och blanka bakplåtspapper. Nu står Bröd & Malt redo att öppna fredagen den 30 april. Ett välkommet inslag på området som kommer förse både hotell- och restaurangverksamheter samt besökande gäster med nybakt bröd och härproducerat öl. Vi går mot godare tider, säger Kristina Christofferson, VD på Nääs Fabriker.

– Vi är förväntansfulla och glada över att nu på fredag få välkomna gäster och besökare till Bröd & Malt. Det är ett cirkulärt koncept som inte bara kommer att erbjuda ett spännande och närproducerat utbud utan också på flera sätt kommer stötta vårt miljö- och hållbarhetsarbete. Vi strävar ständigt efter att utveckla Nääs Fabriker som besöksmål och mötesplats och jag är övertygad om att Bröd & Malt kommer att bidra med mycket gott till området i stort, säger Kristina Christofferson, VD på Nääs Fabriker.

Evighetsstout, Tur & Retur lager och klassiska kardemummabullar

Bageriet blir ett surdegsbageri i traditionell bemärkelse med både ljusa och grövre, smakrika bröd på menyn – och såklart de klassiska kanel- och kardemummabullarna. Flera av bröden kommer att tillverkas med råvaror från öltillverkningen som alltså sker vägg i vägg. -30% av ett bröd kan ersättas med restprodukten drav som ger fin smak och karaktär åt bröden, säger Magnus Andersson, Food & Beverage Manager på Nääs Fabriker och fortsätter.

– Sortimentet kommer bestå av nästan uteslutande surdegsbröd på kulturspannmål – oförädlade mjölsorter med en lång historia. Det både smakar mer, innehåller mer näring och är dessutom bättre för miljön. Vad gäller bryggeridelen så kommer vi brygga allt från torrhumlade lageröl till maltiga Pale Ales och mörka kraftiga Imperial Rye Stouts. Med namn som Evigheten och Tur & Retur lager så knyter vi ihop hela konceptet, avslutar Magnus Andersson, Food & Beverage Manager.

För mer information, bilder eller intervjuer kontakta presskontakt:

Jessica Karlsson, e-mail: jessica@prproduction.se, mobil: 070 352 41 20
Pressinformation Nääs Fabriker, april 2021

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.