2018-06-14 08:19

DANSKA SOFACOMPANY ETABLERAR SIG PÅ NÄÄS FABRIKER

I september slår dörrarna upp till ett 400 kvm stort showroom där e-handel möter kundupplevelse.

Nääs Fabriker är under ständig utveckling och har bara sedan förra våren utökat hotellverksamheten, etablerat både co-working och flertalet pop-up-koncept samt initierat en stor satsning på butiksområdet. Nu presenteras ett nytt inslag och butikskoncept när designföretaget Sofacompany lagom till hösten öppnar upp sitt nya showroom på området.

I Nääs Fabrikers galleria med tillhörande butiksområde samsas både tillfälliga koncept och utställningar samt fasta butiker och tjänsteföretag. Att vara föränderlig och kunna möta såväl digitalisering som framtiden med nya trender, konsumentbeteende och behov har varit en viktig pusselbit i de satsningar som görs. Nu välkomnas Sofacompany med ett nytt spännande koncept där etableringen på Nääs Fabriker blir företagets tredje i Sverige.

-Nya koncept som pop-up-butiker och showrooms som kopplar samman e-handel och upplevelsen av det fysiska mötet med kunder och besökare tror jag är här för att stanna. Detta är definitivt framtidens handeloch något vi kommer att få se mer av både här på Nääs Fabriker och hos övriga aktörer. Vi hälsar nu Sofacompany varmt välkomna till oss och ser fram emot öppningsdagen i september, säger Linda Pettersson, VD på Nääs Fabriker

Sofacompany grundades 2012 i Danmark av paret Cathrine och Christian Rudolph. Bolaget erbjuder idag ett brett sortiment av möbler via e-handel där passionen för god design och hög kvalitet genomsyrar utbudet. I showroomet på Nääs Fabriker kommer besökare och kunder få möjlighet att uppleva, testa och få tillgång till både rådgivning i valet utav möbler, hjälp med beställningar och kunna få med sig prover på tyg och material.

-Vi har länge letat efter en lokal i Göteborgsområdet och när vi satte vår fot på Nääs Fabriker föll allt på plats; vi längtar efter att få låta visa våra produkter i en så inspirerande miljö som på Nääs”, säger Philip Magnusson, CM på Sofacompany Sverige.

Sofacompany har sedan tidigare två showroom i Sverige varav ett på Roslagsgatan 15 i Stockholm samt ett på Engelbrektsgatan 5 i Huskvarna.

se.sofacompany.com/

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.