2019-01-31 08:06

BRÖLLOPSUTSTÄLLNING, DROP-IN-VIGSEL OCH ETT SPÄCKAT LÖRDAGSPROGRAM

Det råder bröllopsfeber på Nääs Fabriker. Under första halvan av februari så förvandlas området till en mötesplats med allt inför bröllopet och lite till. Höjdpunkten på festligheterna blir lördagen den 9 då Nääs Fabriker fylls till bredden av inspiration och bland annat gästas av designern Lars Wallin. Och för de som sedan inte har tålamod att vänta – på Alla hjärtans dag arrangeras drop-in-vigsel, nu för femte året i rad.

Den 1 februari går startskottet för en drygt två veckors lång bröllopssatsning på Nääs Fabriker. Då öppnar utställningen Bröllopsfabriken, producerad av Isabelle Östman på Brique, en av butiksaktörerna på området. Utställningen är en kreativ expo som med finess visar upp alltifrån blomsterdesign till klänningar och inspirerande kreationer för det dukade bordet.

– Utställningen blir ett nytt sätt att inspireras och ta till sig av allt det vackra som hör bröllopet till. Vårt orangeri här på Nääs Fabriker kommer verkligen att andas bröllop och förhoppningsvis få både kärlek och inspiration att frodas, säger Isabelle Östman på Brique.

På programmet står även en fullspäckad lördag som bjuder på både tårtor och bröllopsdesserter från Årets Konditor Disa Molin, smyckestips från designern Lars Wallin, live-musik, visning och mycket annat. Dessutom drop-in-vigsel med vigselförrättare på plats på självaste Alla hjärtans dag.

Ett urval från programmet

  • Utställningen Bröllopsfabriken är öppet för allmänheten 1-17 februari. Bakom expon står Brique tillsammans med Art & Flora.
  • Lördagen den 9 februari gästas Nääs Fabriker av Lars Wallin som presenterar det senaste på smyckesfronten. På plats finns då även Årets Konditor Disa Molin som bjuder på både smakprov och tips kring bröllopstårtor.
  • Fredagen den 14 februari, på Alla hjärtans dag, anordnas drop-in-vigsel med vigselförrättare på plats kl. 12-16. Ingen föranmälan krävs.

Läs mer här

Nääs Fabriker är en destination och utflyktsmål, belägen i en historisk bruksmiljö omgiven av vacker natur precis vid sjön Sävelången. Nääs Fabriker ägs av Ernst Rosén sedan 1990 och har utvecklats och förfinats sedan dess, allt med omsorg för varje liten detalj och respektfullt bevarande av den ursprungliga 1800- och tidiga 1900-talsarkitekturen. Fler verksamheter är på ingång i området som ett led i det utvecklingsarbete som pågår för att bli en av Sveriges mest uppskattade platser.

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.