2018-11-05 08:21

​ÄNNU MER JUL PÅ NÄÄS FABRIKER

För sjätte år i rad arrangeras nu Jul på Nääs Fabriker under första adventshelgen, den 1-2 december. Besökarna kan förvänta sig en magisk julkänsla med både återkommande och nya inslag på programmet. Lokala hantverkare, närproducerade delikatesser, adventspyssel för barnen och såklart – besöket av tomten. Detta är några av punkterna på julmarknadens agenda.

Jul på Nääs Fabriker har sedan starten 2013 växt i både storlek och med antal besökare. I år utlovas dessutom ännu mer jul när Tollered valt att ansluta sig till festligheterna genom att arrangera Julgatan en kort promenad ifrån Nääs Fabriker.

-Hela Tollered som samhälle har en gång i tiden vuxit fram runt Nääs Fabriker och det är fantastiskt att få vara med och fortsätta utveckla både platsen och området i stort. Stämningen som miljön här bjuder upp till under juletid är verkligen svårslagen och vi är otroligt glada över att fortsätta välkomna både nya och tidigare besökare till ännu ett år med Jul på Nääs Fabriker, säger Linda Pettersson VD Nääs Fabriker.

Utöver julmarknaden så har Nääs Fabriker flertalet nyheter i sin butiksgalleria med både Sofa Company, Jumperfabriken och Swedish Nature & Co som nya aktörer. Alla butiker fulla av julklappstips för både stora och små.

Nääs Fabriker är en destination och utflyktsmål, belägen i en historisk bruksmiljö omgiven av vacker natur precis vid sjön Sävelången. Nääs Fabriker ägs av Ernst Rosén sedan 1990 och har utvecklats och förfinats sedan dess, allt med omsorg för varje liten detalj och respektfullt bevarande av den ursprungliga 1800- och tidiga 1900-talsarkitekturen. Fler verksamheter är på ingång i området som ett led i det utvecklingsarbete som pågår för att bli en av Sveriges mest uppskattade platser.

Om Nääs Fabriker

Historien om Nääs tar sin början när handelsmannen Peter Wilhelm Bergh slår sig ner på Nääs slott för att njuta av livet, men han ledsnar på ledigheten och startar ett bomullsspinneri. Nääs Fabriker står klart 1833. Spinnerimaskinerna tuggar på år efter år, men när textilkrisen slår till på sjuttiotalet tystnar maskinerna. Med tiden vaknar byggnaderna till liv och Nääs Fabriker förvandlas till ett av landets mest omtyckta utflyktsmål. I en varsamt renoverad bruksmiljö samsas idag hotell, restaurang, kafé, butiker, en konferensanläggning och ett coworking-koncept. Välkommen till lugnet eller pulsen, alldeles vid kanten av sjön Sävelången.