Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Aktiviteter hotellgäster

Här på Nääs Fabriker finns ett brett utbud av olika aktiviteter för dig som besöker oss. Några av dessa är bl.a. att spela shuffleboard, bordtennis, flipperspel eller boka en härlig behandling hos våra aktörer som finns på området.

SHUFFLEBOARD

Utmana dina vänner eller kollegor i shuffleboard – ett spel som passar alla oavsett ålder och förkunskaper. Välj om ni vill spela på en av golvbanorna eller på bord. Shuffleboard ingår när du bor över på hotellet. Läs mer här

FLIPPERSPEL & BORDTENNIS

Prova på att spela på vårt flipperspel eller spela bordtennis på plan 3. Dessa aktiviteter är kostnadsfria för dig som gäst på hotellet.

NÄÄS FABRIKERS APP

Gå historisk vandring eller låt barnen gå en quizrunda här på Nääs Fabriker. Upptäck platsen och vackra bruksorten Tollered på egen hand med vår app. Här finns texter och bilder om platsens historia och nutid. Vi har även ett barnquiz med tio olika frågor och stopp på området.  Lycka till! Läs mer om vår app och nedladdning här

UTEGYM

Kör ett härligt styrkepass i vårt utomhusgym. Här kan du värma upp på vår 300 meter långa löp/promenadslinga innan du kör ett styrkepass i vårt utomhusgym. Gymmet ligger en liten bit bort längs sjön till vänster om hotellet. Fråga oss gärna i receptionen så hänvisar vi dig rätt!

Gym

Gymmet ligger på källarplan i Mellersta Fabriken. Åk upp till våning 3 och följ skyltningen så hittar du rätt. Här finns både fria vikter, kettlebells samt ett antal maskiner inklusive trappmaskin. Öppettider: måndag-söndag kl 05.30-22.00.

Massage, behandlingar, osteopati & yoga

I Mellersta fabriken finner du Pure studioNoh clinic och Wolfgang osteopati som erbjuder olika behandlingar. Passa på att unna dig en  behandling för att göra din vistelse extra härlig hos oss.

Salong Nyans

Upptäck Salong Nyans, vår egen frisörsalong på området! Här kan du fräscha upp håret med en ny frisyr och vackra uppsättningar.

NATURLEKPLATS & MOTORIKBANA

För våra yngre besökare – en lekplats och motorikbana inbyggd i naturen. Lekplatsen ligger i anslutning till utegymmet, fråga gärna i receptionen så förklarar vi vägen.

BRUKSORTEN TOLLERED

En av Sveriges bäst bevarade bruksorter. Strosa runt bland vackra hus i pittoresk miljö och läs dig igenom orten och dess historia på skyltar som satts upp på fasader och byggnader.

PROMENAD & LÖPSLINGOR RUNT TOLLERED

Omgivningen runt Nääs Fabriker är perfekt för en promenad eller löprunda. Här rör du dig genom härlig natur med vackra insjöar, skog, öppna ängar och passerar genom bruksorten Tollered med dess historiska byggnader. Vi har tagit fram tre rundor på distanserna 3 km, 5,4 km och 8 km som alla utgår från Nääs Fabriker. Reflexvästar och pannlampor finns till försäljning i receptionen för dig som önskar det. Hämta gärna upp din karta i vår reception eller ladda ner rundorna i Runkeeper

Logga in på ditt Runkeeper-konto och ladda ner rundorna till ditt konto. Läs vår guidé här

Nääs Fabriker 3 km
Nääs Fabriker 5,4 km
Nääs Fabriker 8 km

Eller ladda ner pdf med alla sträckor här

 

Boule (sommarsäsong)

I anslutning till hotellets uteservering finns det möjlighet att spela boule på vår egna boulebana. Klot finns att låna i receptionen.

SUP (sommarsäsong)

Vi har SUP-brädor för uthyrning i receptionen, pris 200:-/timma. Flytväst och våtdräkt ingår i hyran. SUP (stand up paddle boarding) är den snabbast växande vattensporten i världen just nu, delvis för att det passar de allra flesta då det är lätt att lära sig. Det är även roligt att utöva, socialt och bra träning.

CYKELTUR (sommarsäsong)

Låna våra cyklar helt kostnadsfritt och upptäck omgivningarna runt Nääs Fabriker. Vi tipsar gärna om trevliga rundor!

KANOT, KAJAK & TRAMPBÅT (sommarsäsong)

För den som vill ta sig  ut på sjön finns möjligheten att hyra kanot genom vår granne Sjölyckan.På Nääs Fabriker har vi även egna kajaker och trampbåtar för uthyrning. Var försiktig vid användning av kajak, sup och trampbåt. Åldersgräns 15 år, vid ålder under 15 år måste du vara i sällskap av målsman. Vi kan verkligen rekommendera en tur på sjön på detta sätt, det är en väldigt härlig känsla och fint sätt att se den vackra miljön runt hotellet.

WAKEBOARD (sommarsäsong)

I samarbete med Sävelången Wake Club erbjuder vi wakeboardåkning utvalda veckor under sommaren. Det finns även möjlighet att åka ring bakom båt för dig som vill prova det.

Det finns även många trevliga ställen att besöka runt omkring Nääs Fabriker. Här har vi samlat utflyktsmål som vi rekommenderar

Uppleva

Vi knackar på hos Weekly Revolt

Nääs Fabriker är kanske mest känt som utflyktsmål och som hotellverksamhet i den natursköna bruksmiljön intill Sävelången. Men utan våra hyresgäster som är med och bygger området och bidrar till vår vackra mötesplats med spännande butikskoncept och attraktiva erbjudanden så skulle vi inte vara i närheten av var vi är idag.  I vår serie VI KNACKAR PÅ presenterar vi ett urval av alla de aktörer som finns representerade hos oss på Nääs Fabriker. Denna gång möter ni vår hyresgäst Weekly Revolt som suttit hos oss sedan 2020. Kontoret, med väl bevarade historiska detaljer, ligger i Mellersta Fabriken på plan 4 med utsikt över sjön Sävelången. Jonathan Hoel (VD) och Louise Åberg (träningskreatör) båda grundare, delar med sig av deras resa och hur de ser på framtiden. Weekly Revolt erbjuder goda recept & dagliga övningar för hemmaträning som förändrar vardagen. Med komplett tränings- och kostprogram som hjälper dig att skapa en hälsosam livsstil. Den bästa träningen är den som blir av! Med Weekly Revolt får du enkla dagliga övningar och två spännande utmaningar per vecka som är lite mer utmanande. All träning sker med hjälp av WR-appen, Weekly Revolts egen app för hemmaträning. I teamet på Weekly Revolt finns flera experter inom kost och träning och tillsammans strävar de efter att skapa en fängslande och trovärdig upplevelse, att vara Sveriges bästa app för hemmaträning! Läs mer ⇓