Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Hop-on hop-off-båt Säfvelången II

Säfvelången II upprepar sin populära hop-on hop-off-tur även denna sommar! Vi är vi ett av stoppen tillsammans med Floda och Nääs Slott. Välkommen ombord!

Datum

3 juni
18 juni
1 juli
27 augusti
9 september
16 september

Pris

Tur/retur

Vuxen 100:-
Barn 50:-
Betalas direkt på plats med swish.

Tidtabell

Nääs Fabriker: 10.00⁣ – 12.00 – 14.00 (OBS! Endast till Floda)
Nääs Slott: 10.15⁣ – 11.35 –  12.15 – 13.35
Floda: 11.00 – 13.00

Om Säfvelången II

Vid slutet av 1890-talet byggdes ångbåten S/S Säfvelången, en båt som skulle få stor betydelse för Nääs Fabriker och bygden runt sjön Sävelången. S/S Säfvelången var ett ångdrivet fartyg som transporterade både gods och passagerare för Nääs Fabriker i sjön Sävelången. Detta gjorde hon från sin första tur 1897 fram till 1943. Båten var en betydelsefull del i transportsystemet för Nääs Fabriker, då båten kompenserade för de dåliga vägarna i området. Godset som transporterades bestod av bomullsbalar, koks och livsmedel till fabriken. Från fabriken tog man med sig tygbalar och passagerare till Floda.

Fartyget användes även för nöjesresor då kursdeltagare från Nääs Slöjdseminarium åkte med från Nääs Slott. 1920 undersöktes möjligheterna att göra om S/S Säfvelången till eldrift, men på grund av stora omkostnader så genomfördes aldrig planerna. 2011 togs idén om elbåt på Sävelången upp igen av driftiga entreprenörer och projektmedel söktes. En ny elbåt Säfvelången II blev verklighet.

Efter en period av reparation och underhåll är nu E/S Säfvelången II åter i drift. Båten är batteridriven och kan ta 12 passagerare och kan angöra Norsesund, Ingared, Nääs Fabriker, Nääs Slott och Floda. Fartyget är åtta meter långt och har en miljövänlig och tystgående motor som laddas med el. Fartyg har en batteritid på omkring åtta timmar med ekonomisk hastighet. Projektet Säfvelången II drivs av Nääs & Co.

Privat bokning

Vill ni boka båten med kapten vid andra tillfällen? Vänligen kontakta Amirreza Samadi via telefon +46 (0)76 40 66 764 eller mejla safvelangen@gmail.com

Uppleva

Vi knackar på hos Weekly Revolt

Nääs Fabriker är kanske mest känt som utflyktsmål och som hotellverksamhet i den natursköna bruksmiljön intill Sävelången. Men utan våra hyresgäster som är med och bygger området och bidrar till vår vackra mötesplats med spännande butikskoncept och attraktiva erbjudanden så skulle vi inte vara i närheten av var vi är idag.  I vår serie VI KNACKAR PÅ presenterar vi ett urval av alla de aktörer som finns representerade hos oss på Nääs Fabriker. Denna gång möter ni vår hyresgäst Weekly Revolt som suttit hos oss sedan 2020. Kontoret, med väl bevarade historiska detaljer, ligger i Mellersta Fabriken på plan 4 med utsikt över sjön Sävelången. Jonathan Hoel (VD) och Louise Åberg (träningskreatör) båda grundare, delar med sig av deras resa och hur de ser på framtiden. Weekly Revolt erbjuder goda recept & dagliga övningar för hemmaträning som förändrar vardagen. Med komplett tränings- och kostprogram som hjälper dig att skapa en hälsosam livsstil. Den bästa träningen är den som blir av! Med Weekly Revolt får du enkla dagliga övningar och två spännande utmaningar per vecka som är lite mer utmanande. All träning sker med hjälp av WR-appen, Weekly Revolts egen app för hemmaträning. I teamet på Weekly Revolt finns flera experter inom kost och träning och tillsammans strävar de efter att skapa en fängslande och trovärdig upplevelse, att vara Sveriges bästa app för hemmaträning! Läs mer ⇓