Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Positiva biverkningar

En tredjedel av våra vilda trädgårdsmästare är hotade. Flera svenska arter av bin riskerar att försvinna. Forskare menar att det bland annat beror på klimatförändringar. Det har blivit varmare och det regnar mer och det tycker inte humlor om. Dessutom har många blomrika områden som betesmarker försvunnit.


Att bin försvinner kan tyckas som en liten sak. Men när en art väl är utrotad kommer den aldrig mer tillbaka. Dessutom rubbas balansen i naturen och det får konsekvenser som man kanske inte tänker på. Eftersom många blommande växter pollineras av bin kan det betyda att flera växter försvinner med tiden. Ungefär en tredjedel av maten vi äter kommer från växter som bin och humlor pollinerar. Resultatet är att frukt och bär för människor, men också fåglar och andra djur kan minska. Allt hänger ihop.

Men vi kan göra något åt situationen. Vi kan bygga fler bikupor. Ett annat vacker sätt är att odla mer blommor på balkongen och i trädgården och att spara vilda blommor, blommande träd och buskar. Genom att ställa om till ett hållbart jordbruk utan kemiska bekämpningsmedel kan de räddas, tillsammans med fjärilar och andra insekter som är viktiga för vår mångfald. Handla mer ekologisk mat så blir det mindre bekämpningsmedel. Eller hoppa över städningen av ditt rum när du bor hos oss. Då skänker vi 50 kronor till Naturskyddsföreningens projekt ”Rädda bina”.
Titta gärna förbi våra bikupor när du hälsar på hos oss och varför inte köpa vår egen honung. Det är verkligen en god bieffekt.

Uppleva

Vi knackar på hos Weekly Revolt

Nääs Fabriker är kanske mest känt som utflyktsmål och som hotellverksamhet i den natursköna bruksmiljön intill Sävelången. Men utan våra hyresgäster som är med och bygger området och bidrar till vår vackra mötesplats med spännande butikskoncept och attraktiva erbjudanden så skulle vi inte vara i närheten av var vi är idag.  I vår serie VI KNACKAR PÅ presenterar vi ett urval av alla de aktörer som finns representerade hos oss på Nääs Fabriker. Denna gång möter ni vår hyresgäst Weekly Revolt som suttit hos oss sedan 2020. Kontoret, med väl bevarade historiska detaljer, ligger i Mellersta Fabriken på plan 4 med utsikt över sjön Sävelången. Jonathan Hoel (VD) och Louise Åberg (träningskreatör) båda grundare, delar med sig av deras resa och hur de ser på framtiden. Weekly Revolt erbjuder goda recept & dagliga övningar för hemmaträning som förändrar vardagen. Med komplett tränings- och kostprogram som hjälper dig att skapa en hälsosam livsstil. Den bästa träningen är den som blir av! Med Weekly Revolt får du enkla dagliga övningar och två spännande utmaningar per vecka som är lite mer utmanande. All träning sker med hjälp av WR-appen, Weekly Revolts egen app för hemmaträning. I teamet på Weekly Revolt finns flera experter inom kost och träning och tillsammans strävar de efter att skapa en fängslande och trovärdig upplevelse, att vara Sveriges bästa app för hemmaträning! Läs mer ⇓