Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Höstlov på Nääs Fabriker

Fira höstlovet tillsammans med hela familjen i en mysig bruksmiljö på Nääs Fabriker. Vi startar redan på lördag 30 oktober då vi kör igång vår Fabriksloppis då Nääs Fabriker och Bomullsfabriken säljer ut möbler, inredning, porslin, och andra fina föremål.

Måndag till fredag, 1-5 november, har vi fyllt på med aktiviteter för hela familjen. Pyssel i Pysselfabriken, höstlovsquiz, reflexjakt, käpphästridning, historisk vandring och mycket mer. Den perfekta utflykten för att också fylla på energidepåerna med smarrig mat och gofika från våra favoriter på området. Och självklart även lite höstlovsshopping i våra butiker.

Fabriksloppis 30-31 oktober

Planera redan nu in en utflykt till Nääs Fabriker 30-31 oktober. Då kommer vi tillsammans med Bomullsfabriken att köra en loppis med möbler, porslin, inredning och mycket annat. Fabriksloppis har öppet lördag-söndag kl 10.00-16.00, med reservation för slutförsäljning. Tag gärna med egen kasse. Betalning sker enbart via Swish. Läs mer här

Tap Room 30 oktober

På lördagen öppnar vi upp vårt Tap Room på Bröd & Malt. Då kommer bland annat Ulrika från Wättlebrygghus att tappa upp en härlig engelsk Bitter som hon bryggt hos oss. Läs mer här

Foodtrucks på besök

Rollin Bistros 30 oktober kl 10.00-16.00
På menyn kan du välja mellan 2 sorters goda burgare och bowls.
Mandelmannen 30-31 oktober kl 10.00-16.00
Här kan du köpa goda churros med olika topping så som nutella mm.
Nääs Fabriker 30-31 oktober kl 10.00-16.00
I vår egen foodtruck kommer vi sälja gott kaffe med bullar från bageri Bröd & Malt och småkakor.
Boho Bar 1-5 november kl 11.00-15.00
Här kan du köpa goda bowls, buns mm. Meny kommer inom kort.
Våffleriet 3-5 november kl 11.00-17.00
På menyn finns både söta och matiga våfflor.

Höstlovsdealen 31 oktober- 4 november

Ta med familjen och njut av en härlig hotellvistelse hos oss under Höstlovet! Den 31 oktober-4 november sänker vi våra priser och ger 20% rabatt på övernattning och frukost samt inkluderar entré till vårt härliga Badhus med bastu och utomhuspooler. Läs mer och boka här

Käpphästridning 1-2 november

På måndagen och tisdagen kl 11.30-14.00 kommer Nääs ridförening och arrangerar käpphästridning. Här får du med käpphäst hoppa över olika hinder, en rolig aktivitet för alla barn!

Biet Maja gästar oss 1 november

På måndag får vi finbesök av Biet Maya och hennes planteringsskola mellan kl 11.00-15.00. Då får barnen lära sig att plantera frön tillsammans med Maya och alla som deltar får med sig sin blivande växt hem.

Historisk vandring 2 och 4 november

Boka in en historisk vandring med guide i bruksorten Tollered. En promenad genom bruksortens centrala delar med berättelser om bostäderna och fabriksbyggnaderna. Vandringen är kostnadsfri under höstlovet. Tisdag och torsdag kl 11.00. Anmäl dig här

Reflexjakt 30 oktober-5 november

Vandra längs vår promenadslinga vid vårt utegym och räkna reflexer när mörkret faller på. När ni är klara är ni välkomna till receptionen för att meddela antal reflexer ni hittat och då kan ni få varsin gåva om ni gissat rätt antal. Mer info kommer inom kort. 

Pysselfabriken 2-5 november

I Pysselfabriken kommer det att finnas flera roliga pyssel för barn tisdag-fredag, öppet kl 10.00-16.00. Pysslet är kostnadsfritt.

Höstlovsquiz 

Gå vår spännande Höstlovsquiz på höstlovet. Ladda hem vår app och ta med barnen på höstlovsquiz där de kan vinna fina priser. Där hittar du också fina promenadslingor med spännande historiska berättelser om bruksorten Tollered. Appen Nääs Fabriker hittar du både i Appstore och Google play.

Bageriet Bröd & Malt

Välkommen till vårt mysiga bageri Bröd & Malt där du kan handla nybakt surdegsbröd, frallor, bullar och småkakor. Här betalar du enkelt via swish.

Gofika i kaféet

Välkommen till vårt mysiga kafé på området! Här serverar vi dagens lunch, fina bakverk och gott kaffe. På helger serveras även sopplunch kl 11-15. Öppettider måndag-fredag kl 10.00-18.00 och lördag-söndag kl 10.00-17.00. Läs mer här

Naturlekplatsen

Upptäck vår fina naturlekplats för barn. Fråga oss gärna i receptionen så hänvisar vi dig rätt.

Bokbytarlåda hos butik Ljuvliga stunder

Under höstlovet måndag-fredag v.44 kommer det finnas en bokbytarlåda inne hos butiken Ljuvliga stunder. Ta med en bok du har hemma och byt mot en annan.

Höstshopping

Att handla på Nääs Fabriker lovar vi är något alldeles speciellt. Här hittar du bland annat mode, inredning, barnprodukter, smycken och delikatesser i en vacker historisk miljö som du garanterat inte hittar någon annanstans.

Öppettider i våra butiker:

Bomullsfabriken måndag-fredag kl 10.00-18.00, lördag-söndag kl 10.00-16.00
Hugos Handel och Kök måndag-fredag kl 11.00-18.00, lördag-söndag kl 10.00-16.00
Ljuvliga Stunder måndag-fredag kl 11.00-16.00, lördag-söndag kl 10.00-16.00
Magnus Papper måndag-fredag kl 10.00-18.00, lördag-söndag kl 10.00-16.00
Ullmagasinet tisdag-fredag kl 10.00-18.00, lördag-söndag kl 10.00-16.00
Balders Hage Alingsås
måndag-fredag kl 10.00-18.00, lördag-söndag kl 10.00-16.00

Söndagsbrunch

På söndagar serverar vi vår magiska brunch i restaurang Fabriksköket. Boka bord här

 

Covid-19

Vi uppmanar alla besökare att ta ansvar och följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer, har du symptom ska du stanna hemma och undvika att träffa andra. Det hjälper också oss att säkerställa en tryggare plats för våra besökare. Tack!

 

Varmt välkommen till oss på Nääs Fabriker!

Uppleva