Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Butik Ullmagasinet på Nääs Fabriker

Låt oss presentera butiken Ullmagasinet. Ullmagasinet ägs och drivs av Magnus och Marina som tillsammans har skapat ett unikt butikskoncept från idé till genomförande. Med sitt breda ullsortiment vill de skapa inspirerande, välbefinnande och hållbara miljöer med produkter med lång livslängd som finns med och skapar många fina minnen genom livet.

HISTORIEN BAKOM ULLMAGASINET

För dryga tio år sedan blev Magnus egenföretagare med inriktning på specialtillverkade möbler och inredningsdetaljer i trä och metall på en adress i Floda. Utbudet växte med mjukare varor från olika textil- och ullproducenter och sortimentet bestod till slut mer av mjuka än hårda varor. Passionen växte och Dunderwool AB började med egenproducerade tovade ullvaror för en mängd olika ändamål. Firman utvecklades vidare från Floda till en butik i Alingsås som då hette Naturmateria.

Vissa vägar korsas genom livet vilket Marinas och Magnus gjorde efter ca 30 år. Samarbetet startade tidigt i deras yrkesliv då de byggde butiker för en stor internationell modekedja med Magnus som montör och Marina som dekoratör.  Sammanfallande tillfälligheter och drömmar gjorde att de båda drogs till Nääs Fabrikers fantastiska miljö.

De är stolta över sitt skandinaviska ursprung som förknippas med kvalitet, enkelhet, hållbarhet och krispighet. Tillsammans har de skapat ett unikt butikskoncept från idé till genomförande och lett processen från bygg och montering till inramning och exponering för att säkra helheten. Faktum är att de redan för tio år sedan satte målet att etablera företaget just här på Nääs Fabriker.

OM ULLMAGASINET

Här inspireras kunderna av ullprodukter som visas i sin rätta miljö, såväl inomhus som utomhus. Med sitt breda ullsortiment vill Ullmagasinet skapa inspirerande, välbefinnande och hållbara miljöer med produkter med lång livslängd som finns med och skapar många fina minnen genom livet. På Ullmagasinet värderas de mjuka värdena högt och man strävar efter långa fina kundrelationer. Här väcks lusten till hantverket som bidrar till en bättre tillvaro och miljö för människor, djur och natur. I butiken erbjuds möjligheten att designa, profilera och producera produkter utifrån kundens önskemål.

Kategorier inomhus: Vardagsrum, Kök, Dressing room, Barnrum och Kreativa rummet Kategorier utomhus: Fritid, Aktivitet och Djur

Sortiment: Fårskinn från Sverige, Australien och Island. Filtar, kuddar, fotpallar, tofflor, väskor, mössor, garn med tillbehör, tyger, liggunderlag, sittdynor, krukor, skålar, vaser, bordstabletter, underlägg, djurbäddar, fågelholkar m.m.

Varumärken: Shepherd, Aveva, Klippan, Skandilock, Skinnwille, Cinnamon, Dunderwool, Järbo, Ullcentrum, Karlsbergs Gård, Toarps, med flera…

 

Öppettider

Tisdag-fredag kl 10.00-18.00
Lördag-söndag kl 10.00-16.00

 

Varmt välkomna & mer ull åt folket!

Uppleva