Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Walk the talk - sätt dina tankar i rörelse

Vi sitter mellan fyra och åtta timmar under dag, många av oss sitter med andra ord mer än vi sover. Gå en runda istället för att sitta runt konferensbordet. Rörelse stimulerar våra tankar. Vi blir mer oss själva. Och vi tänker friare. Kanske för att det inte finns några väggar och tak. En undersökning vid Stanford University visade att 81% kände sig mer kreativa under en promenad. Naturupplevelsen och vardagsmotionen får du på köpet.

Förutsättningar

Men vad ska man prata om? Du kan diskutera ett problem, bolla idéer, samtala om livet eller bara njuta av omgivningen och stunden och se vilka tankar som letar sig fram. Bäst är att bara vara två, möjligen tre. Det blir naturligt och fokuserat. Promenadmöten kräver inga större förberedelser. Klä dig efter väder och ta på dig ett par bra skor. Bestäm hur långt ni ska gå och gå inte för fort. Det är okej att ta med ett litet anteckningsblock, eller göra anteckningar i mobilen. Man kan promenera på olika vis och med olika syften.

Här kan ni gå

Vi har två fina rundor för ärliga och härliga samtal. Nääs Fabriker-rundan går efter sjön och är strax över en kilometer lång. I ett lugnt tempo tar det ungefär 20 minuter. Det finns också en Tollereds-runda som sträcker sig en bit upp i bruksorten och letar sig fram mellan historiska byggnader och genom natur en bit längs sjön Torskabotten. Den rundan är tre kilometer och tar ungefär 45 minuter i ett lagom promenadtempo. Utveckla dina framtidsplaner under en promenad. Och om himlen är taket, varför ska man då planera framtiden under tak?

Det finns många anledningar att ta på sig ett par mjuka skor och gå en stund. Här är några.

Den fysiska rundan. Gå fler varv, gå lite snabbare, eller byt om till träningskläder och spring.
Mindfulness-rundan. Passar bäst om du är ensam eller i par. Ibland kan det vara skönt att gå i tystnad, lyssna på naturen och reflektera över livet.
Lär känna varandra-rundan. Gå lite längre och ge varandra tid att berätta, ställ frågor, ge feedback och beröm, berätta om det första intrycket, om drömmar, om livet som har varit.
Den hemliga rundan. Gå på egen hand. Det kan finnas en mening att gå utan mål, utan att någon annan vet var du går, rentav med avstängd mobiltelefon. Men missa inte lunchen eller middagen.
Prata ostört-rundan. Ibland vill man lätta på sina känslor, diskutera saker som ingen annan ska höra och berätta om det väldigt personliga.
Framtidsplanerpromenaden. Tänk fritt och tänk framtid med himlen som tak. Gå efter sjön, det kan inte gå fel.
Peppapromenaden. Det finns stunder när medarbetare behöver peppas. Ladda självförtroendet under en promenad.
Höj pulsen tillsammans-rundan. Passar bra om ni är fler och vill sätta fart på ämnesomsättning och blodcirkulation tillsammans.
Var för dig själv-rundan. Ibland behöver man vara för sig själv, i sig själv. En promenad för sig själv får dig att slappna av och samla dina tankar. Lyssna på vinden och vattnet eller tonerna som peppar dig och får dig att må bra.
Förbered dig inför en presentation-gången. Testa dragningen, prata med din promenadpartner och känn om dramaturgin sitter.
Planera för kick-offen-promenaden. Bolla tankar och idéer, kanske kommer du fram till att komma tillbaka och låta dina medarbetare prata och promenera.

 

Våra rundor

Ladda ner våra rundor via Runkeeper. Välj mellan två olika men lika sköna sträckor.

Nääs Fabriker-rundan (1,2 km)

Tollereds-rundan (3 km)

Uppleva

Vi knackar på hos Weekly Revolt

Nääs Fabriker är kanske mest känt som utflyktsmål och som hotellverksamhet i den natursköna bruksmiljön intill Sävelången. Men utan våra hyresgäster som är med och bygger området och bidrar till vår vackra mötesplats med spännande butikskoncept och attraktiva erbjudanden så skulle vi inte vara i närheten av var vi är idag.  I vår serie VI KNACKAR PÅ presenterar vi ett urval av alla de aktörer som finns representerade hos oss på Nääs Fabriker. Denna gång möter ni vår hyresgäst Weekly Revolt som suttit hos oss sedan 2020. Kontoret, med väl bevarade historiska detaljer, ligger i Mellersta Fabriken på plan 4 med utsikt över sjön Sävelången. Jonathan Hoel (VD) och Louise Åberg (träningskreatör) båda grundare, delar med sig av deras resa och hur de ser på framtiden. Weekly Revolt erbjuder goda recept & dagliga övningar för hemmaträning som förändrar vardagen. Med komplett tränings- och kostprogram som hjälper dig att skapa en hälsosam livsstil. Den bästa träningen är den som blir av! Med Weekly Revolt får du enkla dagliga övningar och två spännande utmaningar per vecka som är lite mer utmanande. All träning sker med hjälp av WR-appen, Weekly Revolts egen app för hemmaträning. I teamet på Weekly Revolt finns flera experter inom kost och träning och tillsammans strävar de efter att skapa en fängslande och trovärdig upplevelse, att vara Sveriges bästa app för hemmaträning! Läs mer ⇓