Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Koppning-Curam

I samarbete med Curam erbjuder vi nu möjligheten att prova på koppning. Upptäck en ny generation av egenvårdsprodukter som är 100% miljövänliga och giftfria. Koppning påverkar kroppens egna läkning och förmåga till återhämtning genom ökad blodcirkulation, lymfcirkulation och minskad stagnation. Kopparna med tillbehör finns till försäljning i vår reception.

Vad är koppning?*

Koppning är en gammal traditionell läkekonst som behandlar på djupet och som kan upplevas som en kraftfull massage. Som ett resultat av det vakuum som skapas av koppen sugs en del av huden in i den, vilket för blod till området. Detta främjar blodcirkulationen, aktiverar lymfsystemet och minskar stagnation. Med Curams massage-koppar kan du använda dig av både statisk och dynamisk koppning beroende på ditt behov och vad du föredrar.

Koppning passar vem som helst som vill ge kroppen lite extra vård. Med hjälp av enkla steg kan du sedan integrera koppning i ditt dagliga liv. Massagekopparna är små och lätta så du kan enkelt förvara dem din handväska eller träningsväska och ta dem med dig vart du än behöver dem.

Priser

Curam statiska koppar 2-pack: 349:-
Curam dynamisk massagekopp: 299:-
Curam massageolja: 299:-

Ritualer

När du köper koppar här hos oss ingår instruktion till fyra olika ritualer.

Lymfdränage – session utformad för att stimulera lymfsystemet som spelar en central roll för kroppens immunsystem. Ritualen är ett bra sätt att starta dagen på, för att väcka din kropp och bli av med slaggprodukter.
Avslappning – en lugnande session för nervsystemet och avkopplande för både kropp och sinne.
Återhämtning efter träning – hjälper dig att maximera din träning, påskynda din återhämtning genom att förbättra näring och blodtillförsel samt förbättra din smidighet.
Jobbpaus – session för att hitta ditt lugn, checka in med dig själv och välkomna lite inre värme så att stillastående energi börjar röra på sig igen och kan nära kroppens system. Gör sessionen medan du arbetar, sittandes i soffan hemma eller under resan.

Riktlinjer för koppning

– Se till att koppens botten har full kontakt med huden när du trycker på den, släpp sedan varsamt för att skapa vakuum.
– Justera sugeffekten genom att pressa ihop mer eller släppa lite på koppen.
– Statisk koppning: För att förhindra koppningsmärken, låt de inte sitta kvar för länge.
– Dynamisk koppning: För koppen med mjuk rörelse över insmörjd hud för bättre glideffekt. På torr hud eller i bastu, använd Curam Body & Massage olja eller annan olja, eller om i duschen, duschcrème.
– Om koppen släpper lätt, placera om den och pressa mer varsamt, flytta koppen i långsammare rörelser eller tillsätt mer olja/duschcrème.
– Rekommenderad användning: 2-3 ggr i veckan, 1-3 min per område.

*Koppningsritualerna görs utan en terapeut och är en självbehandling som sker på eget ansvar – du ska inte använda koppar om du är gravid, har akut inflammation/infektion, över öppna sår, på åderbråck eller eksem/psoriasis, tar blodförtunnande medicin eller har blödarsjuka, har
hjärtsjukdom eller annan allvarlig sjukdom. Fäst ej kopparna i ansiktet, på hals, underliv eller på ljumskarna då detta är känsliga områden.

Curam

Läs gärna mer om Curam på deras hemsida
eller på Instagram

 

Uppleva