Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Källemo art & design pop up

Nu har vi slagit vi upp dörrarna till en ny pop up och utställning där vi välkomnar Sveriges kanske mest anrika möbelföretag – Källemo. Under sina 50 verksamma år har Källemo tillverkat kvalitetsmöbler som de själva uttrycker ”tål ögats slitage”. Här går hållbarhet och estetik hand i hand och så även konst och funktion.

Källemo har också gjort sig vida kända för sina samarbeten med framstående designers som för företagets räkning skapat några av samtidens mest intressanta möbelmodeller. Vi ställde tre snabba frågor för att höra mer om utställningen och hur Källemo ser på höstens möbeltrender.

Vad kommer utställningen att bjuda på?

Det blir möbler som bland annat Mats Theselius Bruno och John Kandells Pilaster, idag riktiga klassiker, samt unika objekt av bl.a. Fredrik Wretman och Johan Linton. En del av utställningen visar också de nya modeller som togs fram speciellt till nyöppningen av Nationalmuseum i Stockholm samt Loggia som först producerades till Arkitekturbiennalen i Venedig 2018.

Hur ser trenderna ut på möbelfronten just nu?

Många spenderar nu mer tid i hemmet och lägger också tid på att göra förändringar. Kvalitet (både materiellt, tekniskt och visuellt), närproducerat, långsiktigt och miljömässigt är ledord som vi tror speglar de trender som kommer – begrepp som alltid varit närvarande och självklara för oss på Källemo. Mer tid i hemmet gör att vi blir mer medvetna om vad vi omger oss med. Och att vi faktiskt påverkas av det vi omger oss med. Precis som vi påverkas av människor omkring oss.

Ni refererar till möbler som ”tål ögats slitage”. Berätta!

Kvalitet har med ögats erfarenhet att göra. Källemos grundare, Sven Lundh formulerade tidigt vad vi står för med uttrycket: ” Det ska tåla ögats slitage ”. Att vara giltig länge är god kvalitet.

Pop up-ens öppettider

Måndag-fredag 10-18
Lördag-söndag 10-16

Källemos pop up nås genom butiksentrén, mitt på området och finns på plats på Nääs Fabriker till och med 1 november.

Varmt välkommen!

Uppleva