Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Matlagningsstudio

Välkommen in i vår fantastiska matlagningsstudio! Här kan upp till 16 personer laga mat under lättsamma former ihop med våra duktiga kockar och konditorer. Vi erbjuder avancerade matlagningskvällar, enklare matarrangemang och kurser i pralintillverkning. En matkväll för alla!

Kvällens upplägg

Kvällen inleds med en gemensam skål samt genomgång av kvällens meny, råvaror och upplägg. Efter detta delas alla in i grupper som ansvarar för respektive rätt som tillagas de närmaste timmarna. Kvällen avslutas med att maten dukas upp och avnjuts. Detta kombineras med väl utvalda drycker.

Koncept

Matstudion all in

Vi tillagar en trerättersmeny utefter tillgång och säsong tillsammans i vår fantastiska matlagningsstudio. Vi försöker använda oss av råvaror och tekniker som man kanske inte alltid använder hemma och allt görs under lättsamma former och med ett glas vin i handen. Under kvällen får ni nyttiga kunskaper i hur man får vin och mat att lyfta till nya höjder och vad man ska tänka på vid val av vin. Detta är en matkväll för alla och det finns uppgifter i köket som passar både nybörjaren och den mer avancerade matlagaren. Alla får också med sig recept på godsakerna hem så att man kan upprepa succén hemma vid tillfälle.
Kvällen inkluderar: Fördrink, 3-rätters middag, dryck under matlagningen, väl utvalda viner till middagen, 1 kock & servis.

Pralintillverkning med Årets Konditor Disa Molin

Tillsammans med vår chefskonditor Disa Molin lär ni er olika tekniker vid pralintillverkning, chokladens sammansättning, tempereringens principer och mycket mycket mer. Under några timmar så gör ni era egna praliner med spännande smakkombinationer och får med er en ask praliner att njuta av själva eller ge bort som fin present. På Nääs Fabriker Hotell & Restaurang är vi CirkelV-kunder hos den franska chokladtillverkaren Valrhona vilket gör att vi enbart jobbar med högkvalitativ och modern choklad av absolut toppkvalitet.
Kvällen inkluderar: Fördrink, konditor, pralinask med 6 praliner att ta med sig.

Fransk lantlyx

Vi botaniserar i den franska matkulturens grunder och gör tillsammans den perfekta Boeuf Bourguignonen och den grymmaste crème brûléen med den rätta knäcken. detta sköljer vi ned med ett grymt franskt lantpang.
Kvällen inkluderar: Fördrink, 2-rätters middag, 1 glas väl utvalt vin till middagen, 1 kock.

engelsk “pubgrub”

Här gör vi tillsammans den enkla och klassiska fish and chip på torsk från västerhavet med det rätta krispet, den perfekta friterade potatisen och den bästa tatrtarsåsen. Engelsmannen James i köket borgar för äktheten och till dessert blir det sticky Toffee Pudding som kanske är det godaste som någonsin gjorts. Vi dricker såklart vår egna öl till, brygd av Qvänum Mat & Malt.
Kvällen inkluderar: Fördrink, 2-rätters middag, 1 st Fabriksöl, 1 kock.


bokning

Vill du veta mer eller boka? Kontakta oss på bokning@naasfabriker.se eller 031-799 63 10.

Ladda ner pdf

Varmt välkommen!

Uppleva