Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Aktiviteter på sjön - SUP, båtar och kajak

Prova på SUP (stand up paddle boarding), testa trampbåt eller paddla kajak hos oss! Vi har även två roddbåtar med eller utan motor för uthyrning. Utrustningen finns för uthyrning via vår hotellreception.

SUP är den snabbast växande vattensporten i världen just nu, delvis för att det passar de allra flesta då det är lätt att lära sig. Det är även roligt att utöva, socialt och bra träning för hela kroppen, balans och uthållighet. Våra två trampbåtar har plats för fyra personer och är en härlig aktivitet som hela familjen kan göra tillsammans. Kajakerna är lättstyrda och är ett fint sätt att se sjön och omgivningarna runt Nääs Fabriker från vattnet.

uthyrning

Brädor, kajaker och båtar finns för uthyrning via hotellreceptionen. Var försiktig vid användning av kajak, sup och trampbåt. Åldersgräns 15 år, vid ålder under 15 år måste du vara i sällskap av målsman.

Pris SUP, trampbåt, kajak:
200:- /timme
Pris båt utan motor:
225:- /timme
Pris båt med motor:
300:- /timme

Flytväst och våtdräkt finns.
Kontakta oss gärna om du har frågor på bokning@naasfabriker.se

Grunder och tips att tänka på vid stand up paddle boarding

1. Kolla väder och vind innan du ger dig ut och paddlar. Starka vindar, särskilt från land, och kallt väder kan göra din paddling besvärlig. Börja gärna din paddling i riktning mot vinden så får du medvind tillbaka.

2. Bär flytväst och lämpliga kläder för dagens temperatur. Våtdräkt finns för utlåning.

3. Fäst alltid leashen (fångremmen) runt någon av dina vrister.

4. Ställ in rätt paddellängd. Ca en knytnäve högre än dig själv är en lämplig utgångspunkt.

5. Paddelbladets vinkel skall vara riktat framåt. Hela bladet skall drivas ner i vattnet under paddeldraget. Dra paddeln i vertikal vinkel nära brädans sida.

6. Om du är förstagångspaddlare – utgå från att paddla ståendes på knä de första paddeltagen för att lära känna brädan. Ställ dig sedan mjukt upp.

7. Stå ungefär höftbrett med fötterna parallellt på varsin sida om brädans bärhandtag på centrum av däcket. Sträva efter en avslappnad hållning och var mjuk i knä och höfter. Paddla med en stabil överkropp och använd kroppens stora muskelgrupper istället för att bara paddla med armarna.

8. Efter ett par paddeltag på ena sidan byter du sida genom att skifta händernas position på paddeln. Övre handen kommer ner på paddelskaftet, och undre upp på paddelgreppet.

9. Ändra brädans färdriktning genom att paddla med breda och svepande paddeltag på ena sidan tills brädan börjar svänga. För snävare svängar och inbromsning kan du även utföra paddeltag i motsatt riktning, dvs paddla baklänges på en sida av brädan tills den svänger.

10. Om du ramlar i – håll kvar paddeln i ena handen och hasa dig upp liggandes mot brädans däck. Skulle du separeras från bräda och paddel så fokusera alltid på att få tag i brädan först.

11. Ha en härlig tur på vattnet!

 

 

Uppleva