Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Sommaraktiviteter på Nääs Fabriker

Oavsett om du bor på hotellet eller besöker oss över dagen finns här massor att göra på hela området såsom boulebana, utomhusgym, naturlekplats och uthyrning av SUP. Varmt välkommen till en aktiv vistelse hos oss på Nääs Fabriker!

Utegym & promenadslinga

Här kan du värma upp på vår 300 meter långa löp/promenadslinga innan du kör ett styrkepass i vårt utomhusgym. Gymmet ligger en liten bit bort längs sjön till vänster om hotellet. Fråga oss gärna i receptionen så hänvisar vi dig rätt!

Naturlekplats

För våra yngre besökare – en lekplats och motorikbana inbyggd i naturen. Lekplatsen ligger i anslutning till utegymmet, fråga gärna i receptionen så förklarar vi vägen.

Boulebana

I anslutning till hotellets uteservering finns det nu möjlighet att spela boule på vår egna boulebana. Klot finns att låna i receptionen.

SUP

Vi har SUP-brädor för uthyrning i receptionen, pris 200:-/timma. Flytväst och våtdräkt ingår i hyran. SUP (stand up paddle boarding) är den snabbast växande vattensporten i världen just nu, delvis för att det passar de allra flesta då det är lätt att lära sig. Det är även roligt att utöva, socialt och bra träning.

Cykeltur

Låna våra cyklar helt kostnadsfritt och upptäck omgivningarna runt Nääs Fabriker. Vi tipsar gärna om trevliga rundor!

Kanot, kajak & trampbåt

För den som vill ta sig  ut på sjön finns möjligheten att hyra kanot genom vår granne Sjölyckan
På Nääs Fabriker har vi även egna kajaker och trampbåtar för uthyrning. Vi kan verkligen rekommendera en tur på sjön på detta sätt, det är en väldigt härlig känsla och fint sätt att se den vackra miljön runt hotellet.

Wakeboard

I samarbete med Sävelången Wake Club erbjuder vi wakeboardåkning utvalda veckor under sommaren. Det finns även möjlighet att åka ring bakom båt för dig som vill prova det.

Bruksorten Tollered

En av Sveriges bäst bevarade bruksorter. Strosa runt bland vackra hus i pittoresk miljö och läs dig igenom orten och dess historia på skyltar som satts upp på fasader och byggnader.

Historisk vandring med vår app

Upptäck Nääs Fabriker och vackra bruksorten Tollered med vår app. Här finns texter och bilder om platsens historia och nutid. Välj mellan turerna Historisk vandring eller Upptäck Nääs Fabriker.

 

Det finns även många trevliga ställen att besöka runt omkring Nääs Fabriker. Här har vi samlat utflyktsmål som vi rekommenderar

 

 

Uppleva