Meny
Intranet EN / SV

Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Vi utvecklar Nääs Fabriker

Vår vision är att Nääs Fabriker ska bli en av Göteborgsområdets mest omtalade och uppskattade platser. Här skapar vi ett utflyktsmål och en aktiv och öppen plats för umgänge,
företagande och nya idéer. Grunden för våra idéer är att vi på olika sätt vill skapa ännu mera liv och rörelse på Nääs Fabriker, locka hit fler människor genom mer service, aktiviteter och upplevelser. Rummet mellan husen kommer att få nytt innehåll, strandlinjen bli mer inbjudande och utomhusmiljöerna utvecklas med promenadslinga, utegym, naturlekplats samt boulebana. Vi bygger fler hotellrum, nytt gym och en större konferens- och festvåning. Kontorsdelen utökas med fler flexibla lokaler och en stor yta för co-working.

Tidslinje utveckling Naas Fabriker

Butiker

Nääs Fabriker har i dagsläget tre stora butiker inom mode och inredning samt två pop up-butiker för uthyrning. Våren 2016 stod en ny butiksentré klar, som är en del i planen att öppna upp fasaderna längs huvudgatan och förbereda för nya publika verksamheter. Under hösten 2016 påbörjas ombyggnation av en ny minigalleria, där de befintliga butikerna kompletteras av ett antal mindre butiker. Våren 2017 öppnar även en delikatessbutik på området.

 

Galleria hemsida

Fler butiker sökes
Vi söker nu efter fler butiker som vill öppna här hos oss, gärna kreativa företag med unika koncept, t ex inom trädgård och kök. Vi ser framför oss företag och entreprenörer som, precis som vi, älskar den unika bruksmiljön, det småskaliga och vackra och som med sin verksamhet förstärker och själva gynnas av atmosfären på Nääs Fabriker. Vi har även våra pop up-butiker för de som vill hyra under en kortare period.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer och själv är intresserad av att bedriva en verksamhet som förstärker Nääs Fabriker som utflyktsmål: kund@naasfabriker.se

Kontor & co-working

Nääs Fabriker är redan idag ett etablerat företagsområde och har ett 50-tal hyresgäster som hyr kontor i de historiska byggnaderna. Vi är nu mitt i ombyggnaden av alla dessa kontorsmiljöer för att kunna erbjuda fler och bättre förutsättningar för befintliga och nya företag. Första etappen stod klar våren 2016 och har resulterat i helt nya kontor för ett 15-tal företag. Nästa etapp som byggs är flexibla kontorslösningar med fokus på co–working. Här ges möjligheten till medlemskap, antingen i ett mindre möblerat kontorsrum eller som en del i ett öppet landskap. Målet är att skapa en inspirerande och kreativ miljö med sociala ytor där frilansaren eller egenföretagaren kan känna gemenskap i sitt dagliga arbete.

library_coworking

Hotell

Hotell- och konferensverksamheten på Nääs Fabriker har under de senaste åren haft en mycket positiv utveckling med hög beläggning vilket har bidragit till att vi nu utökar vår hotelldel med 24 rum. Totalt får hotellet då 81 rum. De nya hotellrummen byggs i en angränsande byggnad som nås av en spång från tredje våningen. I utrymmet mellan rummen byggs en social yta där våra gäster kan spela pingis, boule, shuffle board eller bara vara. Här planeras också för ett nytt gym med behandlingsrum. Inredningen blir tidlös med modern touch och följer det befintliga hotellets design men med ett eget uttryck. Bygget påbörjas våren 2016 och beräknas stå klart våren 2017.

hotellrum

Konferens- och fest

Bomullsmagasinet byggs om och hela huset utvecklas för möten och event. Tanken är att skapa flexibla lokaler för konferens, fest och bröllop och möta efterfrågan på större lokaler. Kapaciteten blir upp till 250 personer och här byggs även matlagningskök för att kunna hålla nya typer av event. Med ombyggnationen hoppas vi kunna attrahera nya, såväl som befintliga, målgrupper, både privat och vad gäller konferens. Beräknas klart våren 2017.

bomullsmagasinet_skiss

Utemiljö

Utemiljön är en viktig del i utvecklingen av Nääs Fabriker. Vi vill tillgängliggöra naturen, delvis genom möjligheten att komma ner till sjön på spångar och bryggor. Fler utomhusaktiviteter skapas, exempelvis utegym, naturlekplats för barn och promenad/löpslinga. En boulebana byggs i anslutning till hotellets uteservering. Belysning och skyltning ses över på hela området för att göra fabriksområdet mer välkomnande och underlätta för våra besökare. Det mesta av utemiljön blir klart sommaren 2016.

Badhuset

Den befintliga sjöbastun byggs om till en större relax– och badanläggning. I planerna finns ett flertal olika bastukoncept och varma utomhusbad samt bryggor ut i sjön. Vi kommer att erbjuda härliga loungemiljöer för avkoppling både ute och inne. Här kan man njuta av naturen och sjön och god mat och dryck. Miljön ska vara välkomnande och rofylld och fungera som ett extra rum när man bor på hotellet. Badhuset beräknas stå klart under våren 2017.

 

20161012-baduset-vattenvy

Dela sidan: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest