Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Corona / Covid-19

Nääs Fabriker följer noggrant händelseutvecklingen av Corona/Covid-19 och agerar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har sett över våra redan noggranna rutiner gällande städning och mathantering och gör i samband med detta nu vissa förändringar i utbud och servering för våra gäster. Allt för att du som gäst ska känna dig trygg med att vi gör det vi kan för att hindra smittspridning, och att man ska kunna besöka oss utan att känna ytterligare oro.

Allmänna åtgärder

• Vi har sett över våra städrutiner och ökat städfrekvensen. Utöver detta är vi extra noggranna med att rengöra handtag, kranar, spolknappar och andra kontaktytor.
• All personal som misstänker att de har exponerats för Coronavirus, eller känner av symptom, stannar hemma från jobbet, meddelar sin chef och kontaktar 1177.
• Skydda dig och andra från smittspridning. Det bästa sättet att skydda sig och andra mot att bli sjuk är att undvika nära kontakt med sjuka människor.
• Satt upp info för att påminna om att hålla avstånd

Konferens

Läs vår om våra åtgärder för konferens här: Hälso- och säkerhetsplan med hänsyn till Covid-19

Badhuset

• Max 16 personer får vistas i Badhuset samtidigt.
• Alla gäster måste boka tid i tvåtimmarsintervaller för att säkerställa att antalet inte överskrids.

Restaurangen

Kökspersonal och serveringspersonal är sedan tidigare väldigt noga med sin hygien, men är så klart nu än mer uppmärksamma på att byta serveringsbestick oftare, torka bord och andra ytor bordsytor mer frekvent. Utöver detta är vi extra noggranna med att rengöra handtag, kranar, spolknappar och andra kontaktytor.

Antibakteriella tvålar har vi alltid använt i kök och servering och detta fortsätter vi så klart med framöver.

Andra mer konkreta åtgärder

• Vi pausar vår välbesökta brunch from 22 mars.
• Vår uppskattade lunchbuffé tar även den en paus, vi serverar enbart lunch på tallrik.
• Till frukosten kan man välja mer portionsförpackat. Man kan välja ett större utbud av  färdigskuren ost, smör, färskost, kaviar, marmelader, nutella och honung i portionsförpackningar.
• Personalen placerar ut restaurangens gäster så att avstånd hålls mellan borden.

Vi väljer i den mån vi kan miljömärkta varor för att göra så litet miljöavtryck som möjligt.

Kaféet

• Kösystem med 1,5 meters mellanrum
• Glesat ut mellan borden
• Ersatt salladsbuffén med en salladstallrik för att undvika köbildning vid buffébordet

Övrigt

Det finns några allmänna råd för att undvika smitta:

Tvätta händerna ofta
Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid
mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Hosta och nys i armvecket
När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att
hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din
omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg
och tvätta händerna.

Undvik att röra ögon, näsa och mun
En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon,
näsa och mun.

Handsprit
Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60% alkohol.
Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.

Kontakta oss gärna om du har frågor gällande ditt besök hos hos!

Uppdaterat 2 juli 2020.

Uppleva