Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Ny pop-up i Studion - möt illustratören Frida Clerhage 

I sommar välkomnar vi en ny aktör till Studion då fotokonstutställningen Bits and pieces lämnar plats åt illustratören och designern Frida Clerhage.

Öppningshelg: Lördag & söndag 13-14 juni, då även Frida är på plats mellan kl 12-16 båda dagar.

Det är med inspiration från flora och fauna som Frida skapar sina iögonfallande mönster och illustrationer, allt som ofta med ett retro uttryckssätt. Mönster och illustrationer som blir till konsttryck eller appliceras på textiler och olika inredningsdetaljer. Vi lät Frida själv få berätta lite mer om sin stil, skapandeprocess och om utställningen som närmar sig.

Berätta kort om pop-upen – vad kan besökarna förvänta sig?

– Besökarna kommer kunna ta del av min färgglada och detaljrika värld i form av illustrationer och mönster. Det kommer finnas konsttryck, textiler och tapeter att både inspireras av samt till försäljning.

Hur skulle du själv kortfattat beskriva dina mönster?

– Mina mönster är ofta botaniska och i form av påhittade växter. Färgerna är få och med en retro känsla. Jag trivs allra bäst med mina mönster när de grundar sig på en mörkare bakgrund.

Hur ser din skapande-process ut? Du använder både analog och digital teknik – berätta mer!

-Jag har alltid tyckt om att rita analogt med blyerts och pennor på riktigt papper. Därför blev det lite av en krock för mig när mitt arbete på sätt och vis forcerades mer åt det digitala hållet. Jag hittade en balans i att mixa de båda teknikerna och det har nu blivit en del av mitt uttryck.

Mer om Frida

Kika gärna in på www.fridaclerhage.com för mer information.

Öppningshelg

Utställningen öppnar lördagen den 13 juni och pågår till och med 30 augusti.

 

Om Studion

Studion är ett föränderligt rum för personliga uttryck och samtida intryck. 45 kvadratmeter för kreativ stimulans i form av utställningar, visningar och workshops. Under året lämnar vi plats för konstnärer, designers och formgivare, några av dem med välkända signaturer, andra blivande stjärnor. Kom förbi och fascinera dina sinnen.

Uppleva