Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Utställning: Bits and pieces by Joakim Blomquist

Det är med stor glädje vi nu presenterar vår gäst i Studion – fotografen Joakim Blomquist och utställningen Bits and pieces.

Joakim är fotografen från Göteborg som genom sina storslagna bildmotiv och detaljrika nyanser gjort sig känd för att reflektera och utforska människans beteende och roll i naturen. Hans första utställning ”Promenade” år 2012 blev starten för ett flertal utställningar både i Sverige och utomlands. Nu gästar han alltså Studion på Nääs Fabriker och vi passade på att ställa 3 snabba frågor. Utställningen är öppen 14 mars-31 maj.

Att utforska människans relation till naturen har blivit lite av ditt signum. Hur skulle du själv beskriva dina bilder?
Ljusa, vackra (hoppas jag) bilder som har en historia. Ibland med humor.

Berätta kort om Bits and pieces. Vad kommer utställningen att bjuda på i korta drag?
Här visar jag ett hopkok ifrån flera olika serier och utställningar som jag gjort genom åren – men även en del nya verk. Lite av varje helt enkelt, därav namnet. En bild kommer tex. från min allra första utställning, Promenade, sen återfinns även helt nya bilder som jag fotade i L.A under sensommaren förra året. Jag ville även ha med en bild ifrån ett helt nytt projekt som jag jobbar med, Dancefloor. Ett projekt som handlar om människan i naturen med fokus på alpmiljöer. Den röda tråden genom hela utställningen är just det, människan i naturen, eller kanske snarare spåret av människan i naturen.

Vilken plats var mäktigast att uppleva och fotografera utav de verk du ställer ut?
Alltså, jag älskar ju bergen! Att befinna sig i bergen och åka skidor är något speciellt. Men även att få besöka en så mytomspunnen plats som L.A. Fotografera på stranden i Santa Monica, i Venice Skatepark och samtidigt få inspireras av stadens alla gallerier – det är ett minne som också dröjt sig kvar.

 

Uppleva