Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

In Estelles pocket - pop up med vintageuthyrning

Just nu har vi pop up-en In Estelles pocket på besök hos oss. Här visas vackert porslin, blomstermoln, ljusstakar och kristallglas – och det bästa av allt är att allt går att hyra!

Vi ställde tre frågor till Emelie-Estelle som driver verksamheten och som finns hos oss under hela februari. Pop up-en ligger i anslutning till övriga butiker på området.

Hej Emelie-Estelle!

Vad kan man hitta i din pop up på Nääs Fabriker?

Jag vill bjuda in till min vintagevärld! Här kan man drömma sig bort i en inspirerande miljö som förhoppningsvis ger många idéer till den stora dagen. Namnet In Estelle’s pocket kommer från att jag alltid varit en obotlig saksamlerska. I min ”ficka”samlar jag på alla mina skatter, udda vintagetallrikar, eleganta kristallglas och kanske en och annan hatt. Dessa saker får nu skänka glädje till andra genom bröllop, fester och tillställningar.

Hur fick du idén till din verksamhet att hyra ut vintageporslin?

Jag älskar omtanken som finns i ett vackert dukat bord och detta blir aldrig mer påtagligt än på ett bröllop. Då bjuds gästerna till bords och ska under lång tid sitta och njuta av god mat, många tal och varandras sällskap. Vintagetallrikarna är fantastiska isbrytare som väcker barndomsminnen och lockar fram samtalsämnen. Någons farmor plockade alltid fram Gröna Anna när det var fest eller så är det Musselmalet som födelsedagstårtan serverades på.
Genom att driva min vintageuthyrning får jag lov att jobba med det jag gillar allra mest, finkamma auktioner och loppisar efter vackra ting och att skapa miljöer som förtrollar och sätter stämningen. Oavsett om det är till ett efterlängtat bröllop eller en annan tillställning skräddarsyr jag lösningar som passar just för det tillfället eller specifika önskemål. För alla vill ha en oförglömlig dag och det hjälper jag till att förverkliga!

Vad är populärt nu 2020 vad gäller dukningar till bröllop och/eller fester?

Det dukade bordet 2020 är personligt, generöst och fullt av kontraster. Vi eftersöker mer känsla och mindre perfektion. Inspirationen kommer fortfarande från naturen men istället för de traditionella blomsterarrangemangen väljer vi mer och mer torkade växter och vackra frökapslar tillsammans med några väl valda levande blommor. Det mjuka romantiska mot det ruffa, det lyxiga mot det enkla. Det är kontrasterna som väcker dukningen till liv.
Vi rör oss också mot djärvare färgval. Ljusen är inte längre bara vita utan grå, gula eller gröna och plockar upp exempelvis färgen på linneservetterna eller duken.
Hållbarhet är också viktigt. Vi vill kunna njuta av det vackra med gott samvete. Konfettin byts ut mot torkade blomblad och klänning, smycken och porslin får gärna vara vintage.

In Estelle’s pocket hemsida
In Estelles pocket Instagram

 

Är du också intresserad av att hyra pop up hos oss? Kika in här

 

Uppleva