Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Ink & Lise gästar Nääs Fabriker med pop-up

Med över 230 000 följare på Instagram från världen över så har Ink & Lise med Lise Hellström bakom pennan inspirerat och visat vägen för s.k lettering till den breda massan. En konstform som länge använts utav professionella formgivare och som nu blivit en populär och växande trend hos allmänheten. Nu har vi den stora äran att välkomna Lise till oss med pop-up med start den 5 oktober – samt två exklusiva workshops på temat!

Några snabba frågor

Vi ringde upp Varbergstjejen för en kort pratstund för att höra mer om lettering och vad som komma hända här på plats.

Hej Lise! För de som inte känner dig – vem är Lise bakom Ink & Lise?
Jag är en lång, ganska snabbtänkt och för det mesta glad Varbergare som dricker lite för mycket kaffe och har en tendens att vara tidsoptimist, men jag jobbar på det. Fram tills för några år sedan så jobbade jag på ett stort företag och hanterade excelfiler och personalansvar, men sedan bytte jag det mot att sitta hemma och rita bokstäver istället, för det visade sig vara mycket roligare.

Vad är egentligen lettering?
Lettering kan beskrivas som konsten att rita bokstäver och var från början en konstform som användes av formgivare och skyltmålare. Nu är den en folklig hobby på uppåtgående och det är fler än jag som har upptäckt hur avkopplande det är att rita – och hur mycket användning man kan ha av det man ritar.

Lettering har sedan länge använts av formgivare på den professionella arenan men börjar nu även ta mark och få fäste hos gemene man. Hur ser du på lettering som trend och uttryckssätt?
nniskor har sedan länge haft ett behov av att göra statements, visa och kanske definiera genom unika uttryck vem man är i förhållande till andra, se tex på mode och inredning. Genom att börja rita sina egna bokstäver med papper och penna får man både en stunds avkoppling och snyggaste kortet till chefens 50-årsfest, tillexempel. Vi pratar alltså nytta och nöje i fantastisk förening! Det är dock viktigt att veta att man inte behöver vara ”kreativ” eller ”bra på att rita” (vad det nu är?) för att kunna forma sitt eget livs bokstäver. Lite tid och guidning på vägen är allt som krävs. Det handlar inte om att det ska vara perfekt, det handlar om att det ska spegla dig.

Vad kommer vi att få se i pop-up-en?

Massor av bokstäver! Främst sitter de på posters, både original och signerade print i limiterad upplaga, samt på t-shirts och totebags, men också på mindre saker som kort, block och etiketter. Sedan kommer det även att finnas en del verktyg för den som blir inspirerade att rita sina bokstäver själv: Mina favoritpennor och -papper samt tomma kort och etiketter mm. Och just det ja – signerade ex av min bok Lises Lettering samt under vissa dagar även min cocker spaniel Stefanhan är fasligt söt men tyvärr inte till salu.

Vi kommer snart att presentera två workshops under höst / vinter här på Nääs Fabriker till vem vänder sig dessa och kan du kort beskriva vad en workshop innefattar?

Ja, det ska bli så kul! Vi kommer att köra en allmän workshop där man får bekanta sig med grunderna i lettering. Här tittar vi hur bokstäver kommunicerar med oss på mer än ett sätt, hur de kan användas, samt vilka verktyg man behöver för att komma igång. Och så kommer vi såklart att skriva en massa. Sedan kör vi en som är inriktad på julkort! Om man får lite tips och trix och bra pennor så kan det vara väldigt kul och rogivande att skapa sina egna, handritade julkort eller julklappsetiketter. Vi kommer att gå igenom olika bokstavstilar, enklare illustrationer och annat smått och gott som kan imponera lite extra på mottagaren eller dina kompisar. Inga förkunskaper krävs är viktigt att tillägga. Hoppas vi ses på plats!

Tack Lise! Och varmt välkommen till Nääs Fabriker!

Här hittar du mer information om Ink & Lise 

 

Uppleva