Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Årets Nytänkare

I måndags tilldelades Nääs Fabriker Svenska Mötespriset i kategorin Årets Nytänkare för vår insats med en egen SFI-utbildning till medarbetare. Ett pris som delas ut av Svenska Möten för att sätta strålkastarljuset på nytänkande initiativ.

Med motiveringen: ”I det här ansvarstagande och inspirerande initiativet tas fasta på hur viktigt språket är för integrationen och trivseln på en arbetsplats. En gång i veckan byts köket, restaurangen och hotellmiljön till skolbänken och SFI utbildning” kammade Nääs Fabriker hem första priset som Årets Nytänkare. Ett pris som främjar den anläggning som gjort något särskilt nyskapande under året.

Vi är väldigt glada över detta hedrande pris. Det finns många hotell och mötesanläggningar som gör fantastiska insatser och därför känns det lite extra roligt att bli uppmärksammad. Vår SFI-utbildning har tagits emot mycket positivt och även visat resultat på både ett personligt samt arbetsmässigt plan. Språket är en viktig del av integrationen och detta är vårt sätt att visa vårt stöd och ta en aktiv del av ansvaret, säger Kristina Christofferson, Hotelldirektör Nääs Fabriker.

SFI-utbildning – Tala svenska på Nääs Fabriker

Under hösten 2018 startade Nääs Fabriker en egen SFI-utbildning, ”Tala svenska på Nääs Fabriker”, där samtliga medarbetare med utländsk bakgrund erbjöds möjlighet till språklektioner en eftermiddag i veckan. Varje måndag sedan dess, så byts kök, restaurang och hotellmiljö ut till fördel för skolbänken där tre timmars språkutbildning arrangeras.

Juryn för Svenska Mötespriset var representerad utav följande:
Svenska Mötens vd Sylvia Nylin, Jonas Siljhammar, vd på Visita, Ragnar Unge, vd på Svanen, mötesevangelisten Micke Darmell, samt Svenska Mötens ledningsgrupp: innesäljchef Marianne Heidenberg, ekonomichef Jonas Ringvall Fälth, medlemschef Jannis Norén Karas och marknadschef Bibi Rydbacken.

För mer information om Svenska Möten klicka här

Uppleva