Paket & erbjudanden Webbshop/presentkort Intranet Integritetspolicy EN / SV
Meny

Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Utställning: Fem Trender i samarbete med Stefan Nilsson

08
Mar 2019

Nya material med hållbarhet i fokus. Textilier i lager på lager. Patinerat och broderat. Designtrenderna för 2019 är flera och vissa mer framträdande än andra. Inspirationen hämtas från resor och återfinns i både kolonial estetik samt etniska detaljer. Mobilfria omgivningar hintar om en längtan efter att koppla av och koppla ned. 2019 är också året då gränsen mellan konst och design alltmer suddas ut och historiska referenser får betydelse.

Om utställningen

Trendspanaren Stefan ”Trend-Stefan” Nilsson spenderar drygt 20 veckor om året runtom på olika designmässor världen över för att influeras, betrakta och inhämta de starkast lysande trenderna. I år sammanfattar han dessa i fem centrala riktningar: Resting Neutrals, Evolving Elvis, Witch Craft, Africa Activism samt Sustainable Sundays. Det är utifrån dessa som Stefan kurerat utställningen 5 trender tillsammans med oss på Nääs Fabriker och våra butiksaktörer Brique, Bomullsfabriken, Sofa Company och Hugos Handel & Kök.

– 5 trender kan man säga är en trendrapport i utställningsformat. Utställningen gestaltar årets fem stora trender och tendenser och är uppbyggd som en studio för inspiration. Förhoppningen är också att väcka tankar och diskussioner kring hur värderingar och omvärlden påverkar både kultur, mode, design och samhället i stort, säger Stefan Nilsson.

Öppettider

Mån-fre 10-18 & lör-sön 10-16.
Utställningen pågår fram t o m 7 april.

3 snabba frågor

Vi passade på att ta tempen på ”Trend-Stefans” mer personliga syn på trender och ställde 3 snabba frågor till honom. Se hans svar här

Varmt välkommen!

Dela sidan: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Uppleva

Vår egen doft

Nu finns våra doftljus till försäljning både hos
Bomullsfabriken och i vår hotellreception. Vi har, tillsammans med Hing Organics, tagit fram vår alldeles egna doft av bomull, sandelträ och citron. Ljusen är ekologiska och handgjorda i Piteå av rena och naturliga ingredienser, helt utan skadliga tillsatser eller parfym. En perfekt present till dig själv eller någon du tycker om!